Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Suspenzija odrađena

Hajduk izbjegao novo posrtanje: Gubili pa izveli preokret na Poljudu

Splićani su u 17. kolu Hrvatski Telekom Prve lige stigli do pete ovosezonske pobjede.

Hajduk je pobijedio Istru 1961 s 3:1 u 17. kolu HNL-a i upisao peti ovosezonski prvenstveni trijumf.

Nakon što u prvom poluvremenu nije bilo golova, početkom nastavka šok za domaćine. U 50. minuti je Adrian Fuentes postigao pogodak iz neposredne blizine, nakon kontakta s Hajdukovim vratarom Josipom Posavcem kojemu se zatim nekoliko minuta ukazivala liječnička pomoć. Splićani su tražili od zagrebačkog suca Dalibora Mlakara da poništi pogodak, signalizirajući da je bilo ili zaleđe ili prekršaj na Posavcu, ali Mlakar je priznao pogodak i Puljani su stigli u vodstvo.

U 67. minuti Hajduk je izjednačio, poslije ubacivanja iz kornera i nekoliko smušenih reakcija Istrinih igrača strijelac je bio Stipe Vučur.

Preokret je stigao u 74. minuti iz jedanaesterca kojeg je realizirao Mijo Caktaš. Ovog puta su igrači gostujućeg sastava protestirali kod suca Mlakara zbog dosuđenog penala, žaleći se kako kontakt njihova suigrača Marina Grujevića i Bassela Jradija nije bio dovoljno jak za najstrožu kaznu, ali Mlakar je bio neumoljiv i pokazoa je na bijelu točku s koje je Caktaš poentirao.

Potvrda pobjede Hajduka stigla je u 84. minuti, kada je Caktaš sjajno proigrao Brazilca Jaira, a on nesebično dodao Mirku Ivanovskom koji je plasirao loptu u praznu mrežu.

Ovom utakmicom ujedno je Hajduk odradio suspenziju od četiri utakmice igranja na Poljudu bez gledatelja, dobivenu zbog nemilih scena na derbiju s Dinamom krajem rujna.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider