Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Danci bez tri igrača

Hajdukovci pucaju od samopouzdanja: "Ako Brondby zabije jedan, mi ćemo dva"

S velikim optimizmom Hajduk čeka uzvrat trećeg pretkola Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za prolazak u play-off Europske lige Hajduk ima naoko jednostavan, a zapravo nimalo lagan zadatak - pobijediti Brondby ovog četvrtka na Poljudu.

Prvi dvoboj odigran prije tjedan dana u Danskoj završio je 0:0 što znači da bilo koji neriješeni rezultat s golovima (1:1, 2:2, 3:3) dalje vodi Brondby. O takvom scenariju u Hajduku nitko ne razmišlja.

"Ako Brondby zabije jedan, mi ćemo dva", izjavio je Nikola Vlašić u najavi susreta:

"Želim se zahvaliti navijačima, nikad u povijesti kluba se nije dogodilo da se stadion rasprodao u manje od 24 sata. Znamo da je Brondby dobar, to je protivnik u rangu Maccabija, ali mi smo bolja momčad nego lani. Moćni smo, ne bježimo od uloge favorita i nošeni publikom ćemo proći dalje", vrlo samouvjereno je nastupio 19-godišnji Vlašić koji od dolaska trenera Joana Carrilla igra sve bolje i fino napreduje.

"Ma svi smo napredovali, a što se mene tiče, znao sam svoje mogućnosti i prije. Razlika je u tome što one sad dolaze do izražaja", zaključio je Nikola.

"Nemoguće je koliko su naši navijači vjerni klubu"

Trener Carrillo poput Vlašića ostao je oduševljen fanatizmom Hajdukovih navijača kojih će biti gotovo 30.000 na Poljudu.

"Nemoguće je kako su opet pokazali da su vjerni klubu. Velika je odgovornost pred 30.000 ljudi, hvala ljudima koji nam daju takav vjetar u leđa. Važna je jedino eliminacija. Zbog profila igrača kakve ima Brondby očekujem opet fizički tešku utakmicu. Sve je jasno, moramo napasti jer moramo proći, ali bit ćemo pametni. Znamo kako im napakostiti, najbolje je tući tamo gdje su ranjivi."

Carrilla je razveselila vijest kako glavni napadač Brondbyja Teemu Pukki nije ni doputovao u Split zbog ozljede.

"Važan im je on igra, znam ga još iz Španjolske, jako je brz."

Tudor ozlijeđen, Brondby bez tri igrača

U momčadi Hajduka nije sve idealno jer najvjerojatnije neće igrati Fran Tudor koji vuče hematom od prve utakmice, ali veći je hendikep kod Danaca jer im osim Pukkija neće biti niti češkog napadača Klimenta ni finskog stopera Arajuurija, obojice zbog crvenog kartona.

"Neće biti previše promjena osim onih prisilnih. Stadion je nevjerojatan, bit će to sjajna večer. Znam da će navijači prisiliti Hajduk da napadne, a mi za to imamo rješenja. Važno je i kako će se sudac postaviti", poručio je Alexander Zorniger, Nijemac koji sjedi na klupi Brondbyja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider