Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Žalba nema smisla"

Hajduk se oglasio o kazni: "Ovo sigurno nije rješenje"

Vodstvo HNK Hajduk priopćilo je kako je za taj klub najveća kazna nogomet bez gledatelja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vodstvo HNK Hajduk u srijedu je reagirajući na kaznu disciplinskog suca Prve HNL Saše Pavličić-Bekić zbog izgreda na Poljudu na subotnjoj utakmici Hajduk-Rijeka, priopćilo kako je za taj klub najveća kazna nogomet bez gledatelja ali i da se neće žaliti na izrečenu kaznu.

„Za nas je najveća kazna nogomet bez publike. Svjesni smo dijela odgovornosti, no kažnjavati one koji na ispravan način bodre svoje klub zbog pojedinaca sigurno nije rješenje,“ navodi se u priopćenju Hajduka.

Disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić-Bekić kaznio je Hajduk igranjem naredne dvije domaće utakmice bez prisustva gledatelja na stadionu te novčanom kaznom u iznosu od 80.000 kuna zbog nereda tijekom utakmice 24. kola protiv Rijeke u subotu. Reagirajući na takvu kaznu, iz Hajduka su poručili kako zajedno trebamo raditi da se slične stvari ne ponove, ali to se neće riješiti bježanjem od problema.

„Hajduk bez publike nije Hajduk niti će nogomet bez publike promijeniti stvari na bolje. Svjesni smo da u ovim okolnostima žalba nema smisla,“ stoji u priopćenju.

Hajduk će se nastaviti svim legitimnim sredstvima boriti za čišćenje i ozdravljenje hrvatskog nogometa, jednako kao i osuđivati sve oblike nasilja, neovisno tko ih počinio. Samo ispravan put može dovesti do ispravnog cilja. Koliko god cesta bila duga, zaključili su u Hajduku.

Na utakmici Hajduk-Rijeka navijačka skupina Torcida smještena na sjevernoj tribini zapalila je u više navrata veliki broj pirotehničkih naprava, skandirala poklike pune mržnje, diskriminacije, rasizma i šovinizma, unijela transparente sa ksenofobnim i uvredljivim sadržajem. Utakmica je dva puta bila u prekidu - u 55. minuti na tri i pol minute zbog ubacivanja baklji u teren za igru, a u 90. minuti zbog ulaska u teren za igru maskiranog huligana s metalnom šipkom u ruci u pokušaju da napadne suca utakmice. Po završetku utakmice u svečanoj loži od strane gledatelja bocom s vodom pogođen je predsjednik HNK Rijeka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider