Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Inter kroz produžetke

Hajduk uz dosta muke slomio otpor Šibenika: Golčina Fomitschowa!

Poznata su još dva sudionika četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rudešu, Osijeku i Lokomotivi u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa pridružili su se i Hajduk i Inter Zaprešić.

U malom dalmatinskom derbiju, koji je imao žestoku uvertiru na ulicama Šibenika, Splićani su slavili na Šubićevcu s 1:0, a premda je do posljednjih sekundi utakmice bilo neizvjesno, može se reći kako je nakon pola sata igre praktički sve bilo riješeno.

U 30. minuti Perica Šare je nogom udario Edina Šehića nakon što je ovaj prebacio loptu preko njega na nekih 20-ak metara od gola Šibenika. Sudac Fran Jović dotrčao je odmah do Šare i dao mu izravni crveni karton što je izazvalo nevjericu kod domaćih igrača i navijača.

Nije tu bio kraj šibenskim nevoljama jer iz slobodnog udarca kojeg je dosuđen zbog prekršaja nad Šehićem Andre Fomitschow je lijepo prebacio živi zid i postigao svoj prvijenac za Hajduk.

Dvoboj je obilovao nervozom, oštrim startovima i žutim kartonima, a loša vijest za goste je ozljeda kapetana Zorana Nižića koji je prije poluvremena morao biti zamijenjen.

Sesvete bile blizu penala

Poput Šibenika, još jedan drugoligaš - Sesvete - namučio je klub iz najvišeg ranga. Inter je prošao dalje nakon produžetaka nakon što je poslije 90 minuta igre bilo 1:1. Zaprešićani su poveli u 50. iz jedanaesterca, Sesvećani u 73. poravnali, a kada su malobrojni gledatelji već pomislili da će o četvrtfinalisti odlučivati penali, u 116. minuti Inter je zabio 2:1 i prolaz.

U preostalim utakmicama osmine finala sastat će se:

Novigrad - Dinamo (31.10.)
Cibalia - Istra 1961 (7.11.)
Gorica - Rijeka (14.11.)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider