Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Simptomatičan kraj

Hajduk uspio oboriti rekord, ali ne i pobijediti: Dinamo novi prvak!

Hajduk i Rijeka su gostovanje Dinama kod Rudeša učinili potpuno nevažnim.

Hajduk je odigrao 1:1 s Osijekom, a budući da u ranijem terminu niti Rijeka nije uspjela pobijediti Cibaliju, Dinamo je i matematički osigurao naslov prvaka Hrvatske. Modri imaju tri boda više od Rijeke s kojom su potpuno izjednačeni u međusobnom omjeru (po dvije pobjede, gol-razlika 6:6), ali su postigli jedan pogodak više u gostima i zbog toga je titula njihova čak i ako izgube obje preostale utakmice (kod Rudeša i protiv Intera na Maksimiru).

Niti u četvrtom ovosezonskom prvenstvenom ogledu Splićani nisu svladali Osječane, a jedino s čime u Hajduku mogu biti zadovoljni s ovog ogleda jest to što su uspjeli oboriti rekord po prosjeku gledanosti na domaćim utakmicama u HNL-u. Skupilo se na Poljudu 10.495 navijača čime je oboren prosjek iz sezone 1998/1999. koji je iznosio 11.875 gledatelja. Novi je rekord 11.979 gledatelja.

Što se zbivanja na terenu tiče, Hajduk je bio bolji u prvom poluvremenu i zasluženo je poveo pogotkom Frana Tudora u 40. minuti. Tudor je bio najbrži na odbijancu nakon što je prethodno prečku pogodio Marko Futacs i glavom je loptu pospremio u mrežu.

Jednako tako kao što je Hajduk dominirao u prvom, tako se Osijek nametnuo u drugom poluvremenu i diktirao tempo te je do izjednačenja stigao u 59. minuti. Borna Barišić je asistirao Mirku Mariću za poravnanje.

Uz obilje nervoze na travnjaku do kraja je Hajduk pokušavao doći do pobjedničkog pogotka, ali uzalud, Osijek je i drugi put ove sezone odnio bod s Poljuda.

Kad u Hajduku budu radili analizu na kraju sezone gdje je izgubljena bitka za titulu, svakako će morati obratiti pozornost na Osijek protiv kojeg su u četiri ligaška susreta ostvarili učinak od tri remija i jednog poraza...

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider