Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Nema parkiranja autobusa"

Hajduk spašava sezonu u Osijeku: "Vježbat ćemo i penale"

Pred nogometašima Hajduka najvažnija je od četiri utakmice, koliko će još odigrati prije zimske stanke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je u srijedu gost Osijeka u četvrtfinalu Kupa koje se, od ove sezone, igra na jednu utakmicu.

Za razliku od HNL-a gdje je u igri još 57 bodova (19 utakmica), u Kupu prilike za popravljanje dojma nema. Poraz znači eliminaciju i, s obzirom na to da je Dinamo odmakao na velikih 12 bodova prednosti u prvenstvu, oproštaj od prilike za trofej u ovoj sezoni.

Trijumfom u Gradskom vrtu Hajduk bi umnogome popravio ozračje u klubu i oko njega, svjestan je toga i trener Željko Kopić, ali ističe kako nitko pred njega nije stavio imperativ prolaska. Prevedeno, Kopić je doveden kao dugoročno rješenje i njegova pozicija ne bi trebala biti upitna kako god završio ogled u Osijeku.

"Sigurno nećemo parkirati autobus"

"Kad sam dolazio, znao sam kakva je situacija i želim naglasiti, što se tiče vodećih ljudi s kojima sam komunicirao, da mi ni u jednom trenutku nije stavljen veći pritisak od onoga koji Hajduk sam po sebi nosi. Koncentriran sam isključivo na momčad i na to da momčad bude što bolja. Želim napraviti sve što je u mojoj moći kao trenera da budemo pravi i ostvarimo željeni rezultat", izjavio je Hajdukov trener na press-konferenciji.

O taktici i igračima nije previše htio pričati, tek je poručio:

"Sigurno je da nećemo tamo parkirati autobus."

Trener Bijelih susreo se s pitanjem koliko je lošija forma, i Hajdukova i Osijekova, uvjetovana ranim ulaskom u sezonu zbog europskih utakmica.

"Pa sigurno da je i to imalo utjecaja, a ne treba smetnuti s uma da negdje u ovo vrijeme u Hrvatskoj su jako loši tereni."

Je li vrijeme za promjenu na golu?

Hajduk i Osijek na Poljudu su odigrali 1:1 ove subote u sklopu 16. kola HNL-a. Osječani su bili blizu druge pobjede u povijesti HNL-a na Poljudu, ali Ahmed Said Said u drugoj minuti sudačke nadoknade spriječio je poraz Hajduka.

Ganac je zabio drugu utakmicu zaredom otkako ga je Kopić pomilovao i vratio u prvu momčad te će sigurno zaigrati od prve minute u Gradskom vrtu. U Hajdukovu sastavu upitno je hoće li se oporaviti kapetan Zoran Nižić te hoće li na golu talentirani Karlo Letica dobiti prednost pred Danteom Stipicom koji je protiv Osijeka u subotu primio pogodak u situaciji kad je morao puno bolje reagirati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider