Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sukobi navijača

Hajduk oštro kažnjen, Torcida najavila invaziju: Policija poduzela niz akcija

HNS odrezao je rigoroznu kaznu Hajduku za izgrede njegovih navijača na utakmici s Rijekom u prošlom kolu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je oštro kažnjen za ispade svojih navijača na derbiju protiv Rijeke u subotu. Iako je kazna rigorozna, zbog cijele povijesti incidenata i kazni, u Splitu su se bojali i teže sankcije.

Utrčavanje huligana s palicom, bez reakcije redara, bio je najveći u cijelom nizu incidenata zbog kojih je Hajduk rigorozno kažnjen sa: dvije utakmice bez gledatelja i novčano s 80 tisuća kuna.

Danas iz kluba pred kamere ne žele, a pismeno kažu ovako:
"Svjesni smo dijela odgovornosti, no kažnjavati one koji na ispravan način bodre svoj klub, nije rješenje. Hajduk će se nastaviti boriti za ozdravljenje hrvatskog nogometa, jednako kao i osuđivati sve oblike nasilja."

Ostali navijački grijesi su ovo: baklje, predsjednik Rijeke pogođen bocom, paljenje zastave Srbije, uzvikivanje "za dom spremni" i "ubij Srbina".

A nakon izrečene kazne, Torcida na Facebooku kaže ovako:
"Svaki udarac nas jača, to poručujemo mi / sve do kraja mi ćemo se boriti. / Svi u Zagreb!"

"Svi u Zagreb" odnosi se na petak, i gostovanje protiv Lokomotive. Iz Torcide tako nema osude, ali iz klubova - i Rijeke i Hajduka - svih ovih dana dolazili su razumni tonovi.

Tako će Hajduk na praznom stadionu dočekati Slaven Belupo i Cibaliju, a navijači će na Poljud tek: krajem travnja, protiv Splita.

Reporter Stipe Sladoljev javio se za Dnevnik Nove TV uživo pored sjedišta HNS-a u Zagrebu s najnovijim informacijama. Osim ove kazne Hajduku, vuku se i drugi repovi nogometnog vikenda, policija je poduzela niz akcija.

„Navijači Hajduka napali su navijače Rijeke na magistrali na njihovom povratku iz Splita. Policija je uhitila osumnjičene, pronašla improvizirane palice, staklene boce, odjeću za maskiranje. Trojica osumnjičenih prijavljena su za kazneno djelo izazivanje nereda, a nad još trojicom još se provodi se istraga.

Sa same utakmice: četiri osobe - predvodnika navijača - privedene su zbog javnog poticanje na nasilje i mržnju, jer su megafonom predvodili navijanje uz neprimjerene povike. Podnesena je kaznena prijava.

Osim toga kažnjena je i Rijeka zbog hukanja Hamzi Barryju, s 15 tisuća kuna. I uz to sve: sinoć je policija zaustavila četiri automobila s 34 osobe, oboružane palicama, letvama, bakljama, a neslužbeno doznajemo da su imali obilježja Bad Blue Boysa. Protiv njih bit će podneseni optužni prijedlozi.

Sve to je veliko upozorenje za skoru utakmicu između Hrvatske i Ukrajine. Policija je u najvišoj pripravnosti za nove pokušaje diverzije“, zaključio je reporter Nove TV.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider