Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gužva mu zatvorila mjesto

Hajduk blizu velikog pojačanja: Dovodi Srebrnog iz Rusije?

U završnici ljetnog prijelaznog roka Splićani bi mogli dobiti veliko pojačanje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za Hajduk ljetni prijelazni rok još nije završio, ni što se tiče odlazaka (ta je mogućnost kao i kod svih naših klubova uvijek otvorena u slučaju da dođe neka odlična ponuda) ni kad su u pitanju dolasci.

Štoviše, u ovoj potonjoj rubrici uskoro bi moglo osvanuti jedno novo, dobro znano ime: Filip Bradarić.

Povremeni hrvatski reprezentativac i igrač koji je bio dio reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojila srebrnu medalju mogao bi, pišu Sportske novosti, iz Cagliarija doći na posudbu u Hajduk.

Zbog spleta okolnosti Bradarićeva pozicija u veznom redu talijanskog prvoligaša se dodatno zakomplicirala i on je u ovom trenutku daleko od prvih 11 pa traži izlaz iz te situacije jer u najboljim igračkim godinama (27) ne želi sjediti na klupi.

Gužva na Sardiniji: Stigli Nainggolan, Rog...

Cagliari je ovog ljeta produžio ugovor s Lucom Cigarinijem koji je Bradarićev izravni konkurent za poziciju zadnjeg veznog, a kada se zna da je klub sa Sardinije središnjicu terena pojačao i Radjom Nainggolanom i Markom Rogom koji su došli na posudbe iz Intera odnosno Napolija, onda je jasno i zašto se stvorila gužva u tom dijelu momčadi.

Bradarić je u siječnju ove godine potpisao ugovor s Caglijarijem do 30. lipnja 2023. i ako ga neki klub želi kupiti za njega bi trebao platiti milijunsku odštetu, ali Hajduk ne igra na tu kartu već na opciju posudbe do kraja sezone, naročito jer je neizvjesna situacija glede Hamze Barryja kojemu istječe ugovor u ljeto iduće godine i zasad ne želi potpisati novi. Na Poljudu postoji želja da vrate Bradarića, ali je pitanje kako i na koji način zatvoriti financijsku konstrukciju njegova povratka.

Ono što je nesumnjivo jest, na koji god se način eventualno realizira taj transfer, da bi Bradarić predstavljao veliko pojačanje za Hajduk u ovom trenutku u nastojanjima da se domognu druge pozicije na kraju sezone HNL-a i izbore kvalifikacije za Ligu prvaka u ljeto 2020.

Kek ga razvio u komandanta veznog reda

On je Hajdukovo dijete, ali je potpunu afirmaciju stekao u Rijeci pod vodstvom Matjaža Keka, gdje je vrhunac doživio u sezoni 2016./2017. kada je kao kapetan predvodio Riječane do dvostruke krune.

Bradarić je u siječnju 2015. prešao iz Hajduka u Rijeku jer je tada financijska situacija na Poljudu bila iznimno loša i Splićanima je svaki euro bio zlata vrijedan pa su prodali jednog od stožernih igrača jadranskom rivalu za tričavih 300.000 eura. Nakon što je dosta napredovao u Rijeci Bradarić je za pet milijuna eura prodan u Cagliari, ali se na Sardiniji nije izborio za mjesto standardnog prvotimca i sada traži novi početak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider