Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Popravnog nema

Hajduk dolazi u Zagreb po finale Kupa: Možda zaigra i Marko Futacs?!

Polufinale Kupa igra se na jednu utakmicu, ovog utorka s početkom u 17:30.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk se u HNL-u infarktnom pobjedom nad Istrom 1961 primaknuo vodećem Dinamu na šest bodova zaostatka, a prije nego što nastave prvenstvenu utrku, Splićane čeka polufinale Kupa protiv Lokomotive koje se igra na jednu utakmicu.

Početak je u utorak u 17:30 na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu, na kojem se u 2018. nije odigrala nijedna utakmica zbog brojnih odgoda prouzročenih vremenskim neprilikama.

"Teren je sačuvan koliko god da se moglo sačuvati. Najavljuju za sutra kišu, pa ćemo vidjeti. Na nama je da se prilagodimo jer kako nama, tako će biti i Lokomotivi", izjavio je trener Hajduka Željko Kopić u najavi susreta.

Najvažnija vijest s Kopićeve press-konferencije glasi da je ostavio otvorenom mogućnost nastupa Marka Futacsa. Odlični mađarski centarfor teško se ozlijedio u derbiju protiv Dinama na Maksimiru 6. kolovoza prošle godine, išao je nakon toga na operaciju križnih ligamenata i njegov oporavak željno iščekuju svi navijači Hajduka.

Futacs je s 18 golova bio prvi strijelac HNL-a prošle sezone, a osim što je golgeter, on daje i dodatnu dimenziju igri Hajduka. U Hajduku žele biti oprezni i ne žuriti s Futacsevim oporavkom koji se protegnuo na više od sedam mjeseci, ali situacija je takva da će Futacs dobro doći i za nekih 20-ak minuta, ako bude mogao zaigrati.

"Sigurno na put ne idu Almeida, Tudor i Memolla", izjavio je Kopić otkrivši kako Futacs ide s momčadi u Zagreb.

"Sve drugo, što se tiče početnog sastava, ostavit ćemo za sutra. Lokomotivu smo analizirali, u utakmici s Dinamom pokazali su da imaju kvalitetu i potencijal. Igra se jedna utakmica, ulog je finale Kupa i ja kao trener očekujem da budemo na najvišoj razini. Iskoristili smo nedjelju za kvalitetnu regeneraciju i analizu naše utakmice protiv Istre, a danas ćemo imati završni test."

Kopić: Za mene je svaka utakmica "utakmica sezone"

Na upit je li mu činjenica da je ovo najvažnija utakmica sezone koja za Hajduk predstavlja dodatno opterećenje, Kopić je odgovorio:

"Još od Istre u Puli za mene je svaka utakmica 'utakmica sezone'. Nemam problema s tim da sam svjestan važnosti utakmice."

Nije se Kopić htio izraziti o tome bi li radije u finalu Dinamo ili Rijeku, u mislima mu je samo Lokomotiva.

"Oni mogu igrati i kvalitetan posjed, ali i braniti se pa nas pokušati ugroziti iz kontre. Na nama je da budemo maksimalno fokusirani i imamo jasnu taktičku sliku."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider