Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Erceg u četiri minute

Hajduk u spektakularnoj atmosferi izborio play-off Europske lige!

Nogometaši Hajduka plasirali su se u 4. pretkolo Europske lige zahvaljujući pobjedi od 2:0 (0:0) protiv danskog Brondbyja u uzvratnom susretu 3. pretkola igranom pred 28.500 gledatelja na Poljudu.

Kako je prva utakmica prije tjedan dana u Kopenhagenu završila bez pogodaka, Hajduk je četvrtu godinu zaredom stigao nadomak igranja u nekoj od skupina Europske lige. Na ovoj stepenici Splićane su zaustavljali Dnipro, Slovan Liberec i Maccabi Tel Aviv, a tko će im stajati nasuprot ovoga puta saznat će u petak kada će biti obavljen ždrijeb. Posljednji put Hajduk je igrao u skupini Europske lige u sezoni 2010/11.

Brondby je bolje ušao u utakmicu, ali nije u prvih 10-ak minuta uspio stvoriti konkretniju prijetnju Hajdukovim vratima, a nakon toga splitski se sastav oslobodio treme i zaigrao mnogo bolje. Opipljiv rezultat ipak je izostao, iako su u 16. minuti uputili dva jako dobra udarca prema golu. Hamza je odlično proigrao Vlašića u kaznenom prostoru gostiju, uslijedio je udarac s 15-ak metara koji je Ronnow uspio odbiti, ali samo na nogu Kožulja koji je odmah potegnuo sa 12 metara, no danski je čuvar mreže i to uspio skrenuti u korner.

Uslijedilo je razdoblje utakmice u kojoj se igralo između dva kaznena prostora, da bi u završnici prvoga dijela ponovno zaprijetio Hajduk. Opet je Hamza bio inicijator akcije, on je izbacio Memollu na lijevom krilu, uslijedio je ubačaj na drugu vratnicu gdje je natrčao Kožulj, ali je njegov udarac sa sedam-osam metara prohujao pored vratnice. Ubrzo je Hamza pokušao sve sam, nakon lijepog soloprodora pucao je s 20 metara, no i taj je udarac prošao pored gola.

Hajduk je poveo u 59. minuti, Vlašić je uposlio Memollu na lijevom boku, ovaj je uputio prizemnu loptu u peterac gdje je najbrže reagirao Erceg i pogodio mrežu nemoćnog Ronnowa.

Samo četiri minute potom bilo je 2:0. Vlašić je izborio slobodni udarac na desnoj strani od kaznenog prostora Brondbyja, danska obrana nije dobro raščistila Hamzin ubačaj, lopta je stigla do Gentzogloua, Grk je šutirao s 12 metara, no njegov pokušaj zaustavila je vratnica. Ipak, pritisak se nastavio jer se lopta vratila do Hamze koji je poslao oštru loptu pred vrata gdje je Erceg ponovno bio brži od Ronnowa i još jednom doveo poljudske tribine u trans.

Mogao je Erceg i do hat-tricka, ponovno su Vlašić i Hamza lijepo iznijeli loptu s vlastite polovice, Gambijac je dodao loptu Ercegu koji je pucao s ruba kaznenog prostora, ali je danski branič uspio skrenuti loptu u korner. Nakon udarca iz kuta Vlašić je još jednom uposlio Ercega, no udarac glavom odličnog napadača Hajduka prošao je pored gola.

Hamza je svoju odličnu predstavu mogao okruniti pogotkom u 85. minuti, ali njegov pokušaj s vrha kaznenog prostora prohujao je preko grede.

Gosti su najozbiljnije zaprijetili u 88. minuti kada je njihov stoper Roecker u skoku nadvisio Nižića, ali njegov udarac koji je išao u donji desni kut Stipica je uhvatio. Nakon te sigurne reakcije vratar Hajduka umalo je kiksao dvije minute potom kada mu je ne odviše jak udarac Cronea prošao kroz ruke. Srećom, lopta je završila preko grede u korneru.

HAJDUK - BRONDBY 2-0 (0-0)

Stadion Poljud.

GLEDATELJA: 28.500

STRIJELAC: 1-0 Erceg (59), 2-0 Erceg (63)

HAJDUK: Stipica - Juranović, Nižić, Lopez, Memolla - Gentzoglou, Kožulj (Šehić, 75), Hamza - Vlašić, Erceg (Said, 82); Futacs (Pešić, 90+1)

BRONDBY: Ronnow - Larsson, Hermannsson, Roecker, Crone - Fisker (Tibling, 65), Norgaard, Vigen; Mukhtar - Wilczek (Kalmar, 65), Halimi (Mensah, 62)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider