Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Leicester se othrvao

Guardioli propao veliki transfer u zadnji čas: Počinje Cityjeva "operacija stoljeća"

Posljednjih dana Manchester City dodao je gas i na sve načine pokušavao slomiti Leicester, ali nije uspio.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester City u smiraju prijelaznog roka dodao je gas, ali je Leicester postavio letvicu jako visoko, pa će Riyad Mahrez (barem do ljeta) ostati među Lisicama.

Zaključak je to priče koja je mirisala na spektakularnu, ali u konačnici od svega neće biti ništa.

Pep Guardiola prije nekoliko je dana krenuo u ofenzivu i izrazio želju klupskim čelnicima da mu dovedu Mahreza, fenomenalnog 27-godišnjeg Alžirca koji je bio jedan od najzaslužnijih za Leicesterov povijesni naslov prvaka prije dvije godine. Mahrez i ove sezone igra odlično: devet golova i devet asistencija njegov je dosadašnji učinak.

Tijekom proteklih nekoliko dana City je tri puta slao ponudu za Mahreza i svaki put Leicester je to odbijao.

Dobili šokantan odgovor na četvrtu ponudu

Posljednjeg dana prijelaznog roka, u srijedu poslijepodne, City je poslao i četvrtu ponudu koja je iznosila 65 milijuna funti plus jedan igrač, ali onda je stigao šokantan Leicesterov odgovor:

"Tražimo 95 milijuna funti i jednog igrača."

Nakon toga City se povukao i od cijelog posla neće biti ništa.

Ostaje pitanje što je Leicester točno dobio time, kad sam Mahrez priznaje da želi otići. To je nešto s čim će se svakako morati pozabaviti čelnici Lisica.

Što se Cityja tiče, početkom prijelaznog roka bili su glavni favoriti za dovođenje Alexisa Sancheza, ali im ga je "ukrao" Manchester United, a nije im uspio ni rezervni plan (dovođenje Mahreza).

Chelsea kao kolateralna žrtva Mahrezova ostanka

Posljedice neuspjelog Mahrezova transfera mogao bi, pišu engleski mediji, osjetiti - Chelsea.

Meta je Eden Hazard, za čije dovođenje Guardiola neće štedjeti. Tržišna vrijednost belgijskog asa iznosi 100 milijuna eura (prema Transfermarktu), ali nema sumnje da će dogovor u tom transferu, ako se dogodi, biti postignut na puno većoj razini.

Hazard je u uskom krugu najboljih svjetskih nogometaša, u najboljim je igračkim godinama (tek je navršio 27), njegovu klubu ne žuri se s prodajom jer novca ima, a kupac je Manchester City, što je u takvim situacijama alarm za sve klubove da cijene svojih igrača podignu u nebo.

K tome, City je i direktan rival Chelseaju u Premierligi i nesumnjivo će biti astronomski iznos. Koliko točno? Možda neće srušiti Neymarov svjetski rekord, ali vjerujemo da će odšteta biti veća i od 150 milijuna eura...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider