Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rade Sizifov posao

"Udar" velikana na Borussiju: Na radaru trener i najbolji igrač

U posljednjih više od godinu dana igraju zaista atomski nogomet, a sad bi moglo doći do razlaza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Borussia Dortmund bi se već u zimskom prijelaznom roku mogla susresti s ponudom koja se ne odbija.

Njihov glavni tržišni eksponat - sjajni napadač Pierre-Emerick Aubameyang - konstantno se dovodi u vezu s bogatim klubovima, a posljednji od takvih je Manchester City.

Čini se kako to što je Pep Guardiola ostavio Sergija Aguera na klupi protiv Barcelone nije tek njegova taktička zamisao već dio plana u kojem će pokušati prodati Argentinca, a dovesti Aubameyanga.

Za Aguera potencijalnih kupaca neće nedostajati. Nije tajna kako bi ga Real Madrid želio dovesti, a ukoliko Pep ne bude inzistirao na prodaji u inozemstvo, nije isključeno niti da se u igru uključi netko od klubova iz Premierlige kojima bi Aguero bio veliko pojačanje.

I dok se ta priča tek treba zakotrljati, Guardiola je pronašao zamjenu u Aubameyangu koji je, uz odlične realizatorske sposobnosti, znatno brži igrač od Argentinca i općenito bi se bolje uklopio u taktičke zamisli trenera Cityja.

A osim najboljeg igrača Borussia bi u dogledno vrijeme mogla ostati i bez trenera. Od svog dolaska na početku prošle sezone Thomas Tuchel je nastavio tamo gdje je stao Jürgen Klopp, klub iz Dortmunda igrao je super atraktivno i u visokom ritmu i prošle i ove sezone, iako su u ovoj tek šesti trenutno, sa šest bodova manje od vodećeg Bayerna.

Čelni čovjek Borussije razotkrio Perezove namjere

Tuchelove aktivnosti i način rada, javljaju Nijemci, redovito prati - Real Madrid. Predsjedniku Kraljevskog kluba Florentinu Perezu izuzetno se sviđa način na koji igra Borussia i upravo je Tuchel prvi kandidat da naslijedi Zinedinea Zidanea.

Nitko sa sigurnošću ne može reći kad će se to dogoditi jer, iako je Zidane u prvoj sezoni osvojio Ligu prvaka, ukoliko u ovoj ne uspije uzeti naslov prvaka Španjolske što je postavljeno kao sveti cilj Reala, Perez će svakako razmisliti o budućnosti legendarnog Francuza na klupi.

To je zasad izdignulo se i domene špekulacija jer je priču o praćenju Tuchela u javnost pustio izvršni predsjednik Borussije Hans-Joachim Watzke, čovjek koji će ponovno imati Sizifov posao jer će trebati pronaći prave zamjene za najboljeg igrača i trenera koji se tako dobro uklopio u cijeli klub.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider