Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A Real i PSG šute...

Guardiola zadaje "smrtni" udarac Chelseaju: Početna cijena 115 milijuna eura!

Proteklog vikenda finalom FA kupa okončana je sezona za klubove iz najvišeg razreda engleskog nogometa.

Osvojeni FA kup u finalu protiv Manchester Uniteda donio je kakvu-takvu utjehu Chelseaju koji je petim mjestom u Premierligi ostao bez nastupa u Ligi prvaka iduće sezone.

Za klub koji toliko novca ulaže i troši neigranje Lige prvaka je prava katastrofa, ali sami izostanak iz najprestižnijeg klupskog natjecanja svijeta i nije ono najlošija vijest koja bi mogla zadesiti Chelsea.

Stamford Bridge bi mogao pogoditi pravi egzodus igrača u sklopu kojeg bi klub mogao napustiti i najbolji igrač Eden Hazard. I ne samo to već bi mogao otići u redove aktualnog prvaka Manchester Cityja.

Rekordna odšteta i bogovska plaća

Pep Guardiola već je ponudio Chelseaju 100 milijuna funti (nešto manje od 115 milijuna eura) i spreman je Hazardu dati nevjerojatnu tjednu plaću od 300 tisuća funti što je više od 340 tisuća eura. Tih 115 milijuna eura bi bio apsolutni rekord kad su u pitanju transferi među klubovima na Otoku.

Budući da Hazard ima još dvije godine ugovor s Chelseajem, očekuje se da je ovo tek početak odnosno da će Bluesi odbiti ovu prvu ponudu Cityja.

U konačnici bi odšteta za taj transfer, a s obzirom na činjenicu da situaciju iz prikrajka motre i Real Madrid i PSG, mogla se popeti i do 130-140 milijuna eura.

Iako je već dugo na velikoj sceni, Hazard zapravo tek ulazi u najbolje nogometne godine. U siječnju je proslavio 27. rođendan, a vrhunac njegove karijere vjerojatno će uslijediti na nekoj drugoj adresi, daleko od zapadnog Londona.

Ako dođe do realizacije ovog transfera, bit će to veliki Guardiolin udarac Chelseaju. Jer, bez Lige prvaka će igrača poput Hazarda teško dovesti, Abramovičevim milijunima unatoč...

Znakovita Conteova izjava

Nevezano uz Cityjevu ponudu za Hazarda, prilično je znakovita izjava Chelseajeva menadžera u odlasku Antonija Contea.

"Tko god bio na klupi u idućoj sezoni, svlačionica treba veliko pospremanje", izjavio je Talijan za čijeg se najizglednijeg nasljednika spominje Luis Enrique.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider