Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kao grom iz vedra neba

Senzacionalan transfer: Iz Druge HNL prešao u jedan od najboljih francuskih klubova

Ne događa se baš često niti da iz najboljih hrvatskih klubova igrači odlaze u ovako ugledne ekipe, a kamoli iz kluba koji je 15. na ljestvici u drugoligaškoj konkurenciji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Transfer s prizvukom senzacije realiziran je početkom ovog tjedna na relaciji Druga HNL Ligue 1.

Mladi Splićanin Gregor Gulišija prešao je iz Solina u – Lille.

Gulišija je 2002. godište, 4. siječnja proslavio je 18. rođendan i igra na poziciji desnog beka.

Radi se o mladiću koji je ponikao u Hajduku. Na Poljudu su ga prije godinu i pol, u ljeto 2018., prekrižili i rekli mu da ne računaju na njega, nakon čega je Gulišija otišao u Solin.

U redovima Solinjana sezonu 2018./2019. proveo je u omladinskom pogonu, a prošlog ljeta dobio je priliku u seniorskoj konkurenciji. Vrlo je brzo postao standardan, prikazivao je odlične igre i privukao interes brojnih skauta.

Je li Hajduk pogriješio što ga je prekrižio?

Htjeli su ga u svoje redove dovesti Dinamo i Osijek, ali je najkonkretniji bio Lille, koji će, prema neslužbenim informacijama, platiti Solinu odštetu od oko 200 tisuća eura.

Hoće li Gulišija postati velika pogreška Hajduka, pokazat će kao i u svim sličnim slučajevima - vrijeme.

Nije sporno da ni iz Prve HNL ne odlaze baš često igrači u neku od liga petice, a kamoli iz kluba koji u drugoligaškoj konkurenciji drži pretposljednje (15.) mjesto na ljestvici.

Lille se pak proteklih godina isprofilirao kao pravi lovac na talente. Kupuje perspektivne igrače koji ne koštaju puno, s nadom da će svoju vrijednost višestruko uvećati i onda će ih Lille prodati bogatijim klubovima za mnogo novca.

Tako su prije dvije i pol godine kupili Nicolasa Pepea iz Angersa za 10 milijuna eura, a ljetos ga prodali za 80 milijuna eura. Slični su primjeri i Eden Hazard i Divock Origi te brojni drugi koje je Lilleova skautska služba uočila još kao dječake, nakon čega ih je klub angažirao.

U tu skupinu spada i naš Domagoj Bradarić, kojeg je Lille kupio od Hajduka prošlo ljeto za šest i pol milijuna eura. Od Bradarića, koji je nedavno navršio 20 godina, Francuzi također očekuju velike stvari, a uvjereni su i da će jednog dana, kad počne redovito igrati u A-reprezentaciji Hrvatske i dodatno podigne razinu igre u klubu, ostvariti veliki transfer i dodatno im napuniti blagajnu.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider