Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Hajduk nije samo klub...''

Novi predsjednik Marin Brbić najavio temeljne ciljeve Hajduka!

Od 17:00 je u tijeku konferencija za medije na Poljudu...

Na Poljudu traje konferencija za medije novog starog predsjednika Hajduka Marina Brbića, koji se vratio na mjesto čelnog čovjeka kluba poslije nepune tri godine. Brbić je nasljednik Jasmina Huljaja koji se odlučio vratiti u farmaceutski biznis nakon sedam mjeseci provedenih na mjestu predsjednika.

Predsjednik Nadzornog odbora Benjanim Perasović predstavio je novog predsjednika uprave.

"Htio bih izvijestiti o tome kako je tekao ovaj postupak izbora. Sjećate se da smo rekli da ćemo se truditi to obaviti brzo, bezbolno, stručno i u interesu Hajduka. Tako se i dogodilo. Na natječaj se javilo 15 kandidata što mislim da je zadovoljavajuće i ovom prilikom im se zahvaljujem svima. Donijeli smo jednoglasnu odluku, glasovanje je bilo 7:0 kao i u svim dosadašnjim situacijama ovog Nadzornog odbora. Mislimo da je Brbić najbolji kandidat, da je to čovjek koji se već dokazao u puno stvari i koji se neće trebati puno privikavati na klub i to što znači biti predsjednik Hajduka.''

Perasović: Idemo svi u Koprivnicu

''Službeno će gospodin Brbić započeti s radom, ali kako je i ranije dogovoreno, gospodin Huljaj ostaje s nama do kraja ožujka. Mi ćemo u subotu svi ići zajedno u Koprivnicu, i svi članovi Nadzornog odbora, i gospodin Brbić i gospodin Huljaj. Imamo pozitivnu atmosferu u i oko kluba, i to će tako i ostati'', rekao je Perasović.

Novi predsjednik Hajduka Marin Brbić pripremio je uvodni govor.

"Želio bih se zahvaliti Nadzornom odboru na mom izboru za predsjednika Hajduka, a nadam se da ću to povjerenje i opravdati. Hajduk nije samo klub, Hajduk je sustav vrijednosti, identitet vrijednosti. Za Hajduk se ne navija, za Hajduk se živi.''

''Nakon izjave predsjednika Nadzornog odbora da će se od novog predsjednika tražiti kontinuitet donio sam odluku da se kandidiram, jer duboko sam uvjeren da jedino stabilna upravljačka struktura može naš klub vratiti na mjesto na koje mu pripada.''

Temeljni ciljevi

Brbić je potom predstavio temeljne ciljeve s kojima se misli pozabaviti:

-Izrada jasne strategije
-Izrada sportske politike kluba
-Pozicioniranje Akademije kao najkvalitetnije nogometne škole u jugoistočnoj Europi
-Organiziranje moderne skautske službe i ustrojavanje analitičko-statističke službe
-Financijska stabilnost i održivost kluba
-Aktivno upravljanje kratkoročnom likvidnošću i stvaranje novčanih rezervi
-Osiguravanje odgovarajućih infrastrukturnih uvjeta za rad svih selekcija kluba

"Na kraju mogu reći samo kako ću smatrati velikim neuspjehom mene i mog tima ukoliko se za vrijeme ovog mog mandata ne naprave značajni uspjesi na sportskom planu."

Brbić: Sad će mi biti i lakše i teže nego prošli put

Hoćete li biti sami u Upravi ili ćete ekipirati tim?

"Dajte mi malo vremena, na ovo pitanje ću vam vrlo brzo konstruktivno odgovoriti."

Prošli ste jedan put u Hajduk, dočekivani ste na svakakve načine, a nakon što ste otišli proglašeni ste najboljim predsjednikom još od Tita Kirigina. Hoće li vam to olakšati?

"Prije svega mislim da je recepcioner jedno časno zanimanje. Sad će mi sigurno biti lakše jer imam značajno iskustvo, a s druge strane će mi biti teže jer će ovaj put i očekivanja biti teža od mene."

Mnogo je posla, pročitali ste vaš plan. S čim se prvo morate uhvatiti u koštac?

"Prvo i najvažnije mi je upoznati dio suradnika koje ne poznajem, a onda ući u financije i vidjeti što se događalo u protekle tri godine."

"Značajan uspjeh bi bio plasman u Europsku ligu"

Jeste li kod onog osvojenog Kupa 2013. mogli sanjati da pet godina poslije toga Hajduk neće osvojiti ništa i u kojem periodu očekujete pomak po pitanju osvajanja trofeja?

"Naravno da nismo mogli ni sanjati. Tužno je svakom navijaču Hajduka pa tako i meni to što od 2005. nema titule. Kad kažem značajan uspjeh, tu mislim na ulazak u grupnu fazu Europske lige, a možda i Lige prvaka."

Gospodine Perasović, u čemu ste prepoznali da je upravo gospodin Brbić idealan? Rekli ste da je bilo jednoglasno.

"Prošli Nadzorni odbor se bavio preglasavanjima i tu odluku su donijeli s jednim glasom više. Mi dosad to nismo imali, mi ćemo se zatvoriti cijelu noć i raspravljati o konsenzusu. Nas ima sedam i situacije 4:3 nisu dobre niti poželjne. Riječ je o jednoj drugoj atmosferi i mobilizaciji i upravo iz te naše jednoglasnosti se vidi nova energija o kojoj pričamo. Za nas je Marin Brbić po svom CV-u, po referencama, najbolji odabir za predsjednika.''

Gospodine Brbić, najavili ste sistematizaciju radnih mjesta i kakav je status sportskog direktora?

"Što se tiče statusa svih ljudi u Hajduku, naglasio sam da je važan kontinuitet. Status sportskog direktora i trenera i voditelja Akademije je za mene ovog časa neupitan. Da li će netko napraviti neku glupost ili otići sam, o tome je sad izlišno govoriti."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider