Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri jure gol zaostatka

Bjelica priznao što je bilo najlošije u Češkoj: "Sad smo spremni, idemo po pobjedu"

Na Maksimiru je održana konferencija za medije uoči utakmice Dinamo - Viktoria Plzen.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije posljednjeg treninga uoči utakmice Dinamo - Viktoria Plzen, na Maksimiru su se pred novinarima pojavili Nenad Bjelica i Dani Olmo. Nakon Pavela Vrbe i Milana Havela, svoja razmišljanja su podijelili i trener i ponajbolji Dinamov nogometaš.

Prvi je pitanja dobio Olmo koji je morao požuriti na trening.

Kakve su emocije ususret ovako velikoj utakmici? S kakvim očekivanjima ulazite?

"Imamo priličnu emociju, još pogotovo sad kad se utakmica bliži motivacija nam je velika. Možda je malo i veća jer ćemo igrati pred punim stadionom. Atmosfera u momčadi je odlična, a tako treba biti i dalje, svi zajedno, i igrači i navijači. Siguran sam da ćemo odigrati dobru utakmicu."

Olmo: U stalnom sam kontaktu sa španjolskim izbornikom

Je li se možda najavio netko iz španjolske U-21 reprezentacije nakon onog gola u prvoj utakmici?

"Pa, ja sam stalno u kontaktu s izbornikom."

U odnosu na prethodne europske suparnike, koliko je Viktoria jaka?

"Viktoria je jaka momčad, nismo mi imali laganu grupu, bila je teška. Znamo sad nakon prve utakmice u Plzenu kakvi su Česi i što mogu napraviti, ali vjerujemo u nas. Mislim da ćemo odigrati svoju najbolju utakmicu u sezoni. Znam da je Dinamo imao puno dobrih igrača i legendi koje nisu imale priliku igrati u ovakvoj atmosferi. To je velika prilika i to moramo iskoristiti."

Tko će biti strijelac gola?

"Nije bitno tko će zabiti. Ako mi pobijedimo, nije bitno tko će biti strijelac."

Nakon Olma, na red je došao Bjelica.

Bjelica: Psihologija je sve

Kakav Dinamo se može očekivati nakon ona dva poluvremena u Plzenu, potpuno različita?

"Mislim da ovoj ekipi ne treba nešto previše trener, kad ih vidim kako treniraju i koliko željno žele igrati ovu utakmicu. Vjerujem da će tu energiju koju su pokazali u treninzima prenijeti na teren i zajedno s navijačima odigrati jednu dobru utakmicu. Bit će nam potrebno ozbiljnosti, koncentracije i strpljenja u igri. Vidjeli ste da igramo protiv momčadi koja je i po godinama iskusnija od nas i po tome što su odigrali više ovakvih utakmica od nas. Ali, ja vjerujem da možemo imati 90 minuta fokus na svoju igru i da mi to možemo."

Tko će biti desni bek?

"Vidjet ćete, imamo tri mogućnosti, Šituma, Moharramija i Rrahmanija. Vjerujem u svu trojicu da će odraditi svoj posao. To je ona odluka tko nam u ovakvom tipu utakmice može najviše donijeti."

Kakvo je stanje u momčadi?

"Svi su zdravi. Imamo praktički 25 igrača na raspolaganju, najveći problem mi je trenutno odabrati 11 koji igraju. Isto tako mi je problem odabrati i 18 za kadar, ali to je moj posao i na kraju ja moram odlučiti tko će konkurirati u ovoj utakmici."

Koliko je važna psihološka priprema?

"Psihologija je sve. Ne mogu ih ja u jednom tjednu naučit stvari tehničke i taktičke. Sve je onako kako napraviš u glavi da bude."

"Dobro nam je došao šamar u prvoj utakmici"

Jeste li sada rasterećeniji nego prije sedam mjeseci kad se pričalo o ovoj barijeri Dinamovog proljeća?

"Danas smo rasterećeniji nego prije tjedan dana. Prije tjedan dana to nije bilo dobro, ali sad smo shvatili da samo s maksimumom možemo dobiti ovog protivnika. Dobro je da je šamar došao u prvoj utakmici i vjerujem da će momčad dobro reagirati u svakom pogledu. Pritiska nema uopće, želimo dalje napraviti ovu priču. Mi puno pričamo u novinama generalno, a ne na terenu. Vjerujem da će biti bolje na terenu."

Kako psihički pripremiti 20 igrača za ovako velike utakmice? Imate li vi neku literaturu ili neke trenere koje zovete uoči ovakvih utakmica?

"Pa u ovom trenutku nisam se ni s kim savjetovao, iako inače to znam učiniti. Dođite kod mene u Klagenfurt pa ćete vidjeti kako izgleda moja radna soba, da se svakodnevno pokušavam popraviti u svim aspektima. Naravno da se savjetujem s ljudima koji znaju više od mene, koji su pametniji od mene, ima ih jako puno, da mi daju energiju da prođemo ovog protivnika koji je jako težak."

Kako mislite sutra prenijeti energiju na igrače?

"Dobili su oni već to, kroz cijeli tjedan. Vi jako puno pišete, nije to lako kontrolirati... Nije ni meni od 47 godina, a kamoli ovim mladićima koji imaju po 20 godina. Siguran sam da će biti bolje."

Koliko bi za Dinamo značio rani pogodak?

"Uopće ne razmišljam o tome. Razmišljam samo o tome da ostvarimo ukupnu pobjedu i prolaz."

2:1 nije rezultat koji nije nemoguće nadmašiti. Jeste razmišljali možda o tome da će se igrati i 120 minuta?

"Želimo biti pozitivni i proći protivnika nakon 90 minuta, a ako to bude nakon produžetaka ili penala isto ćemo biti jako sretni. Razmišljamo o tome da koncentracija bude svo vrijeme na maksimalnom nivou i mislim da će onda šanse za prolaz biti jako velike."

Bojiš li se da će atmosfera ponijeti igrače?

"Ne!"

Stiže li Dalić?

Hoće li doći izbornik Zlatko Dalić, pitanje je koje je upućeno glasnogovorniku Alenu Lesičkom.

"Ne znam, to morate pitati njega."

Je li se najavio?

"Svi iz Hrvatskog nogometnog saveza su uvijek dobrodošli u Dinamo!"

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider