Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
FIFA ih neće omesti

VIDEO Real dobio zeleno svjetlo: Perez dovodi veliku zvijezdu i čudo od djeteta

Predsjednik Reala Florentino Perez razmišlja o pojačanjima usprkos FIFA-inoj kazni...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid šalje skaute na utakmicu Sportinga i Borussije Dortmund u Lisabonu ne samo kako bi analizirali igru suparnika iz skupine Lige prvaka nego i kako bi još jednom podrobnije „snimili“ igrača koji je u 1. kolu zasjao na Santiago Bernabeuu.

Riječ je o Gelsonu Martinsu, 21-godišnjem krilnom igraču Sportinga koji je vrhunskom partijom protiv Real u Madridu privukao pažnju velikih europskih klubova. Osim Reala, portugalski "vihor" navodno je na radaru Barcelone, Bayerna i Manchester Uniteda.

Portugalski reprezentativac rođen na Zelenortskim otocima ima „smiješnu“ plaću u europskim nogometnim okvirima, samo 120.000 eura godišnje i jedan je od najlošije plaćenih igrača Sportinga, ali otkupna klauzula mu iznosi vrtoglavih 60 milijuna eura.

Aubameyang ipak na prodaju!?

Usprkos tomu što mu je FIFA odrezala kaznu zabrane registriranja novih igrača u sljedeća dva prijelazna roka, Real svejedno razmišlja o novim pojačanjima. Iako to ne izgleda baš izgledno, Madriđani se uzdaju u Međunarodni sportski arbitražni sud, nadaju se da će ako ne poništiti, onda ublažiti FIFA-inu kaznu.

No, ako i kazna ostane, što je vjerojatno, Real može djelovati na tržištu i kupovati nove igrače. To mu nije zabranjeno. Osim toga, tko zna, možda Madriđani imaju neku informaciju koja je široj javnosti nedostupna pa im kazna doista bude poništena.

Kako god, navodno se ponovno nešto kuha na relaciji Real – Borussia Dortmund. U tom smislu vrlo sugestivnu izjavu dao je čelni čovjek Borussije Hans-Joachim Watzke.
„Ako Madriđani dođu po Aubameyanga, razgovarat ćemo, nećemo im automatski zatvoriti vrata“, izjavio je Watzke i pokrenuo lavinu spekulacija oko mogućeg transfera odličnog gabonskog napadača u redove madridskog velikana. Španjolski mediji ovu izjavu tumače kao jasan signal Realu da krene u akciju.

Real je prošle zime i ljeta već opipavao puls Nijemaca. Navodno Borussia tada nije htjela ni započinjati razgovor bez početne cijene od 70 milijuna eura. Florentino Perez nije pristao te je odlučio uložiti 32 milijuna eura u otkup Alvara Morate od Juventusa, no ne znači da je odustao od Gabonca. , Čini se da je Borussia u muđuvremenu omekšala stav, a Aubameyang nikada nije krio da mu je dječački san zaigrati za Real, tako da je i s te strane Madriđanima „ulaz“ olakšan. 

Veliki talent Metza na meti Reala i Bayerna

Ako Aubameyang dođe, Karim Benzema mogao bi napustiti Real. Francuz je već ljetos bio na „dubokom razmatranju“, no Perez ga je ipak odlučio zadržati. Real navodno u isto vrijeme prati i razvoj novog Borussijinog asa Ousmanea Dembelea, koji je ovog ljeta stigao na Westfalen iz Rennesa. Taj transfer ipak nije tako izgledan, jer teško da bi ga Borussia odmah pustila. Doduše, prava ponuda može omekšati i najtvrđe pregovarače.

Francuski mediji pišu kako je Madriđanima također iznimno zanimljiv i veliki luksemburški talent, Vincent Thill, 16-godišnji ofenzivni vezni Metza i reprezentacije Luksemburga, čudo od djetata kako ga zovu u Francuskoj,

Igračev menadžer Didier Philippe potvrdio je da su ljetos zanimanje iskazali Real i Bayern. Smatrajući da je to najbolje za svoj nogometni razvoj, Thill je sa svojim zastupnicima ipak odlučio za sada ostati u Metzu, gdje je ove sezone debitirao u elitnoj francuskoj ligi, no prilično je izvjesno da se na istoku Francuske neće dugo zadržati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider