Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neobičan transfer

Hajduk zaradio na igraču koji uopće nije bio njihov: S Poljuda u Celtu Vigo

U jeku priprema u Turskoj igrač na kojeg je računao trener Igor Tudor napustio je momčad zbog - više sile.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Filip Bradarić, povremeni hrvatski reprezentativac i član generacije Vatrenih koja je u Rusiji 2018. osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu, ipak neće ostati do kraja ove sezone na posudbi u Hajduku.

Bradarić je ljetos, na samom kraju prijelaznog roka, stigao u Hajduk na posudbu iz talijanskog prvoligaša Cagliarija s kojim je ugovorno vezan do 30. lipnja 2023. godine.

Tom prilikom je dogovoren njegov ostanak na Poljudu do kraja ove sezone, ali početkom ovog tjedna dogodio se preokret.

Celti hitno treba profil igrača poput Bradarića

Zanimanje za Bradarića pokazala je Celta Vigo kojoj hitno treba igrač u sredini terena, a novca im ne nedostaje s obzirom da su prije nekoliko dana prodali slovačkog reprezentativca Stanislava Lobotku u Napoli za 20 milijuna eura.

Španjolci su izrazili želju za dovođenjem Bradarića što prije, međutim nešto se u toj priči moralo pitati i Hajduk koji je imao važeći ugovor o posudbi s 28-godišnjim veznjakom.

Stoga je pronađeno kompromisno rješenje u vidu obeštećenja od 500.000 eura plus određene bonuse vezane uz Bradarićeve nastupe tijekom idućih nekoliko mjeseci, u razdoblju dok bude igrao za Celtu.

Koliko god Hajduk lijepo zaradio na igraču koji uopće nije bio s njima pod ugovornom obvezom, toliko Bradarićev odlazak predstavlja udarac za momčad i posebno trenera Igora Tudora koji cijele pripreme uigrava sustav 3-5-2 u sklopu kojeg je Bradarić zauzimao jednu od najvažnijih pozicija - središnjeg čovjeka u obrani.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider