Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odluka u siječnju

FIFA objavila finaliste za Zlatnu loptu: Ronaldo, Messi i Neymar

Krovna svjetska nogometna organizacija objavila je imena trojice finalista za godišnju nagradu Ballon d'Or (Zlatnu loptu)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Neymar trojica su nogometaša koji će se boriti za Zlatnu loptu početkom 2016. godine. Tako su odlučili izbornici i kapetani reprezentacija, te novinarski stručnjaci diljem svijeta.

Messi i Ronaldo su po osmu godinu zaredom među trojicom finalista, dok je Neymar po prvi puta ušao u 'finale'. Messi, koji je devetu godinu uzastopno ušao u najuži izbor za nagradu, kod sebe ima četiri trofeja, te je najveći kandidat za osvajanje Zlatne lopte. Cristiano Ronaldo, koji je slavio posljednje dvije godine, posjedu tri najvrijednije individualne nagrade.

Cristiano Ronaldo i Leo Messi bili su praktički sigurni finalisti, a jedina preostala dvojba bila je između Luisa Suareza i Neymara.

Čini se da je ipak prevagnula Neymarova nevjerojatna forma na početku ove sezone, u kojoj je već bio postigao 19 pogodaka, te je na svojim leđima, u izostanku Messija, dva mjeseca nosio Barcelonu u domaćem prvenstvu i Ligi prvaka. 

Ne treba zaboraviti ni završnicu prošle sezone kada je Neymar postigao neke bitne pogotke na putu do naslova u Ligi prvaka. Bayernu je kod kuće zabio jedan, a na gostovanju dva u polufinalu, dok je u finalu potvrdio pobjedu Katalonaca pogotkom za 3:1 protiv Juventusa.

U posljednjih osam godina Franck Ribery, Andres Iniesta, Xavi i Manuel Neuer 'glumili' su sporedne uloge u 'filmu' u kojem su Messi i Ronaldo igrali glavne. Tako će vjerojatno biti i ove godine s Neymarom, ali ukoliko igre s početka ove sezone prenese u 2016., Brazilac bi na početku 2017. mogao biti legitimni kandidat za osvajanje najvećeg individualnog trofeja.

Nagrada za najboljeg nogometaša u 2015. godini bit će dodijeljena 11. siječnja u Zürichu.

Tko je zaslužio Zlatnu loptu za 2015.?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider