Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odšteta i plaća jasan znak

Stiglo pojačanje od kojeg Juve puno očekuje: "Stradat" će – Hrvati

Mladi Talijan stigao je u SAD gdje Stara dama sudjeluje na International Champions Cupu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juventus se trenutno nalazi u Bostonu, a tamo je stigao i Federico Bernardeschi kojeg još samo liječnički pregled dijeli od transfera u Juve iz Fiorentine.

Dok trener Massimiliano Allegri priprema svoje igrače za novu sezonu (u prvoj prijateljskoj utakmici izgubili su od Barcelone), čelnici Juventusa rade punom parom na osvježavanju kadra prve momčadi.

Bernardeschi će, kad potpiše ugovor, postati peto pojačanje Stare dame za novu sezonu. Prije njega dovedeni su Wojciech Szczesny iz Arsenala, Mattia De Sciglio iz Milana, Douglas Costa iz Bayerna te, ranije od svih njih, 20-godišnji urugvajski veznjak Rodrigo Bentancur iz Boce Juniors.

Platili ga više nego Benatiju i Cuadrada zajedno

Osim njih, službeno su Juventusovi postali Medhi Benatia i Juan Cuadrado, nogometaši koji su bili na posudbi pa ih je Juve ovog ljeta otkupio od Bayerna i Chelseaja za ukupno 37 milijuna eura (Benatia 17, Cuadrado 20).

Više negoli za njih dvojicu zajedno Juventus će platiti Fiorentini za Bernardeschija. Odšteta je 40 milijuna eura plus bonusi koje će Viole dobiti ovisno o Bernardeschijevim nastupima, golovima i osvojenih trofejima.

Taj podatak, kao i onaj da će Bernardeschi imati za Juventusove prilike veliku godišnju plaću od četiri milijuna eura, dovoljno govori koliko ozbiljno u Juveu računaju s tim talijanskim reprezentativcem koji je u prošloj sezoni u dresu Fiorentine zabio 14 golova i upisao pet asistencija.

S Bernardeschijevim dolaskom ne bi se trebalo puno toga promijeniti u igri Juvea, osim što će trener Allegri dobiti opciju više u ofenzivi.

Mandžo gubi mjesto u prvih 11, što će biti s Pjacom?

Međutim, ta opcija više mogla bi doći nauštrb našeg Marija Mandžukića koji je u završnici prošle sezone igrao kao preporođen na lijevom krilu gdje ga je smjestio Allegri.

Sad bi tu poziciju mogao okupirati Bernardeschi, igrač koji može igrati na oba krila i kao polušpica.

Ukoliko pretpostavimo da će Allegri ostati vjeran formaciji 4-2-3-1 gdje su neupitni Gonzalo Higuain na mjestu centarfora i Paulo Dybala kao trequartista, ostaje otvorena borba za krila gdje bi, s obzirom na to da su obojica pompozno predstavljeni, trebali ordinirati Douglas Costa i Bernardeschi. Ne treba zaboraviti niti od Chelseaja otkupljenog Juana Cuadrada.

Juve je zbilja odlično pokriven prema naprijed zbog čega će, osim Mandžukiću, minutaža biti manja i Marku Pjaci. On se još uvijek oporavlja od teške ozljede prednjih križnih ligamenata i utakmicama će se vratiti tek najesen.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider