Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
UEFA kažnjava

Hrvatska bi protiv Izraela mogla igrati pred praznim tribinama!

Uefini delegati HNS-u su poslali zapisnik na 26 stranica na kojima su zapisani grijesi s Poljuda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Hrvatska u posljednjem susretu kvalifikacija za odlazak na Euro 2012. na Poljudu slavila s 2-1, igrači i stručni stožer odlučili su kako bi voljeli u Splitu igrati i protiv Izraela 6. rujna. No, ta bi se utakmica mogla igrati pred praznim tribinama.

>> Odluka nakon pobjede nad Gruzijom: I protiv Izraela će se igrati na Poljudu

>> Trebamo li biti optimisti ili pesimisti do kraja euro kvalifikacija?

>> Hrvatska teškom mukom do preokreta protiv Gruzije!

Naime, u Hrvatski nogometni savez došla je opširna prijava u kojoj su pobrojeni svi 'grijesi' koji su se dogodili u Splitu. "UEFA nam zamjera bacanje baklji i petardi, ali i utrčavanje navijača u teren nakon završetka utakmice", potvrdio nam je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić. On je spomenuo i neprimjerena skandiranja za vrijeme utakmice, a mi saznajemo kako je upravo to najviše zasmetalo UEFA-ine predstavnike. Naime, u više je navrata s Poljuda grmjelo 'Za dom spremni!', a sigurno je kako je krovna europska organizacija u Split poslala nekoga tko je razumio ta skandiranja.

"Mi smo poduzeli sve moguće akcije u pripremi utakmice. Čak mogu reći kako smo se pripremali više nego za gostovanje Engleske u prethodnim kvalifikacijama, ali očigledno je kako kod nas nedostaje sportska kultura", istaknuo je Srebrić dodavši kako je HNS učinio sve kako se indcidenti ne bi dogodili prije i poslije utakmice, a ne samo za njena trajanja.

No, UEFA nije bila zadovolja organizacijom i poslala je primjedbe HNS-u. Naša nogometna organizacija će do kraja tjedna odgovoriti na te primjedbe, a onda će UEFA u roku od 14 dana odlučiti koja će biti kazna. Gotovo je sigurno da će HNS platiti veliki novčani iznos, a moguće je i igranje utakmice protiv Izraela pred praznim tribinama.

"Nadamo se kako se neće dogoditi najgori scenarij i igranje pred praznim tribinama, a rigorozna novčana kazna je praktično neizbježna", zaključio je Srebrić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider