Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U Dublinu još bez pobjede

Ključna provjera za Vatrene: 'Rezultat protiv Irske je jako bitan'

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu u Dublinu ima posljednju provjeru pred završnicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva mjeseca nakon Poljuda i trijumfa nad Gruzijom, Hrvatska će protiv Trapattonijeve Irske hvatati zalet za skok prema Ukrajini i Poljskoj.

"Očekujem na utakmici da vidimo u kakvom stanju kao grupa dočekujemo nastavak ili finiš kvalifikacija", rekao je izbornik Slaven Bilić.

Zbog ozljeda su otpali Nikica Jelavić i Milan Badelj, od ranije nema ni Ivana Rakitića, no izbornik još uvijek ima vrlo širok kadar. Cilj mu je, kaže, isprobati što više kandidata. Iako je 'akcija Dublin' prijateljske naravi, Bilić na Otoku, uz igru, traži i rezultat.

"Rezultat je važan i za atmosferu unutar ekipe, a i vani, u naciji našoj, je li. Tako da je on bitan, jako", rezonirao je hrvatski izbornik.

Na pitanje hoće li od prve minute braniti Pletikosa ili Runje, nije dao odgovor, ali vrlo rječit bio je na spomen kolege s irske klupe, legendarnog Talijana Giovannija Trapattonija.

"Fala bogu da je Trapattoni legenda, ne talijanskog, nego svjetskog nogometa. Apsolutno se vidi njegova ruka, dakle, napravljena je jedna strašna disciplina, raspored i poštivanje svake situacije na terenu", objasnio je Slaven Bilić.

Hrvatska na četiri dosadašnja gostovanja u Dublinu još nikad nije pobijedila. Srijeda bi bila pravi tajming...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider