Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zanimljiva poveznica

United ima tajni adut: Najtraženiji igrač Europe blizu velikog transfera na Old Trafford

Svojim nastupima ove sezone mladi Norvežanin je oduševio cijelu nogometnu Europu i sigurno je kako neće još dugo ostati u sadašnjem klubu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ako čak i samo površno pratite nogomet, čuli ste ove sezone za senzacionalnog mladog Norvežanina iz Red Bull Salzburga.

Erling Braut Haaland je u 18 nastupa u svim natjecanjima zabio nevjerojatnih 26 golova, tome pridodao i šest asistencija i definitivno skrenuo na sebe pozornost većih i bogatijih klubova.

Haaland je igrač koji je 2000. godište, u srpnju ove godine je proslavio 19. rođendan i sa svim svojim vrlinama čini se kao sigurna oklada da će jednog dana biti centarfor najviše svjetske klase.

gol expired Haaland novom čudesnom partijom postao najučinkovitiji napadač, Hrvat treći topnik Europe! divider

Njegova trenutna tržišna vrijednost danas prema Transfermarktu iznosi 30 milijuna eura, ali nema šanse da će ga Red Bull Salzburg pustiti za taj iznos. Izvjesnije je da će, u trenutku prodaje, biti riječ o dvostruko ili trostruko većoj cifri, s obzirom na to kakve tržišne zakonitosti vladaju u posljednje vrijeme.

Zasad nitko ne zna gdje će Haaland nastaviti karijeru. Norveški Dagbladet piše kako pole-position u utrci za dovođenjem Haalanda ima Manchester United i to zbog svog menadžera, Haalandova sunarodnjaka Olea Gunnara Solskjaera.

"U oceanu raznih vijesti i svega ono što se priča i piše po društvenim mrežama, naš vjerodostojan i dobro informiran izvor nam tvrdi da je Manchester United već poduzeo neke konkretne korake za dovođenje Haalanda", pišu Norvežani.

Unitedov posebni adut u ovoj priči je Solskjaer koji, osim što je iznimno utjecajan u Norveškoj kao tamošnji najbolji nogometaš u povijesti, tri godine je bio trener u Moldeu gdje je upravo pod njegovom paskom Haaland ušao u svijet seniorskog nogometa.

Putevi su im se nekako u otprilike isto vrijeme razišli - Solskjaer je u prosincu 2018. naslijedio Josea Mourinha u Unitedu, a Haaland je za pet milijuna eura odštete prešao u Red Bull Salzburg gdje je pokazao svu svoju ubojitost i postao hit ne samo u Austriji već i na cijeloj kontinentalnoj sceni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider