Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko bi se tomu nadao?

Gerrard prvi favorit za klupu engleskog velikana: Je li moguće da će se to dogoditi?!

Engleski mediji zakotrljali su priču koja na prvu djeluje nezamislivo. Ali...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok je igrao za Liverpool, bilo je nezamislivo da Steven Gerrard odjene dres bilo kojeg drugog kluba u Premierligi.

Godinama je odbijao ponude drugih klubova koji su ga zvali, najuporniji je bio Roman Abramovič koji je pošto-poto htio u Chelseaju stvoriti tandem Lampard-Gerrard, ali legendarni kapetan Redsa je njemu i svim ostalim zainteresiranima svaki put rekao: "Ne, hvala."

Odličan posao u Rangersima

Ikona Liverpoola je u međuvremenu zaplovila u trenerske vode. Preuzeo je škotskog velikana Rangerse i ide mu odlično - u tamošnjem Premiershipu su poslije 11 kola bodovno poravnati sa Celticom, a Gerrard ih je drugu sezonu zaredom uspio odvesti od prvog pretkola sve do skupina Europske lige (trenutno u skupini G imaju sedam bodova i jako dobre šanse da se plasiraju u šesnaestinu finala).

Ibrahimović u dresu Pescare (Foto: Twitter) Klub s Jadrana zove Zlatana Ibrahimovića, već su mu i "obukli" dres divider

Igračka karijera i njegova karizma zasigurno su mu pripomogle u tome da dobije posao u Rangersima na začetku svog trenerskog puta, ali dalje je sve na njemu i tome kakav će potpis imati njegove momčadi.

Nastavi li raditi ovako dobar posao u Rangersima, sigurno je kako će uskoro dobiti poziv nekog od klubova iz Premierlige, a engleski mediji donose vijest kako se već lagano kotrlja vijest s prizvukom senzacije.

Rasulo na Emiratesu

Naime, Gerrard bi mogao preuzeti - Arsenal. Na Emiratesu ne cvjetaju ruže, imaju Topnici tek četiri pobjede u 11 prvenstvenih susreta i priličan zaostatak za mjestom koje vodi u Ligu prvaka, a o vodećem Liverpoolu da i ne pričamo.

Uz sve to, atmosfera u svlačionici je daleko od idealne. Donedavni kapetan Granit Xhaka se posvađao s navijačima, odbio je pružiti ruku treneru Unaiju Emeryju prilikom zamjene na utakmici s Crystal Palaceom, a Alexandre Lacazette na društvenim mrežama lajka statuse koji pozivaju na smjenu Emeryja.

Prvi idući kiks mogao bi značiti i otkaz Emeryju. Možda već danas, kada Topnici gostuju kod hita sezone Leicestera.

Kad se sve uzme u obzir, neće biti iznenađenje ukoliko se čelnici Arsenala odluče riješiti Emeryja, što se ne može reći za eventualni dolazak Gerrarda na klupu Topnika. Ako se to realizira, bit će ga zanimljivo vidjeti na utakmici Liverpool - Arsenal na Anfieldu..

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider