Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U društvu Ronalda...

Dinamov vratar Eduardo na konačnom popisu Portugala za Euro!

Dinamov vratar konkurencija je čuvarima mreže iz lisabonskog Sportinga i Lyona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik portugalske nogometne reprezentacije Fernando Santos objavio je popis od 23 igrača za Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj, na kojem se našao i 33-godišnji čuvar mreže zagrebačkog Dinama Eduardo dos Reis Carvalho.

Portugalski vratar je ove sezone nastupio za Dinamo u 44 utakmice u kojima je primio 37 golova, od čega je 21 pogodak primio braneći u kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige prvaka. Eduardo nije bio među vratnicama ni u jednoj utakmici Kupa Hrvatske, a u 32 prvenstvena nastupa primio je 16 pogodaka.

Iskusni 33-godišnji vratar bio je prvi vratar reprezentacije Portugala na Svjetskom prvenstvu 2010. u Južnoafričkoj Republici, gdje je u četiri utakmice primio samo jedan pogodak, od Španjolske u osmini finala. Na SP-u 2014. u Brazilu bio je u statusu pričuvnog vratara i branio samo dvije minute u dvoboju protiv Gane, Europsko prvenstvo u Francuskoj prvo je na kojem će se Edurado naći u portugalskoj momčadi.

Popis reprezentacije Portugala

VRATARI: Rui Patrício (Sporting), Anthony Lopes (Lyon), Eduardo (Dinamo Zagreb)

BRANIČI: Vieirinha (Wolfsburg), Cedric (Southampton), Pepe (Real Madrid), Ricardo Carvalho (Monaco), Bruno Alves (Fenerbahče), Jose Fonte (Southampton), Eliseu (Benfica), Raphael Guerreiro (Lorient)

VEZNI IGRAČI: William Carvalho (Sporting), Danilo Pereira (FC Porto), Joao Moutinho (Monaco), Renato Sanches (Benfica), Adrien Silva (Sporting), Andre Gomes (Valencia), Joao Mario (Sporting)

NAPADAČI: Rafa Silva (Braga), Ricardo Quaresma (Bešiktaš), Nani (Fenerbahče), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Eder (Lille)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider