Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva promašena penala

Dramatični rasplet: Cibalia ispala iz HNL-a, Istra u play-offu protiv Varaždina!

Vinkovčani napuštaju prvoligaško društvo dok strepnjama Puljana još nije kraj.

Cibalia je završila na 10. mjestu i ispala, a Istra 1961 će kao pretposljednji klub s HNL ljestvice razigravati za prvoligaški status s drugoplasiranim drugoligašem Varaždinom.

Epilog je to uzbudljive bitke za ostanak koja se odvila u zadnjem kolu Hrvatski Telekom Prve lige. Istra je na svojoj Aldo Drosini odigrala 1:1 s Rudešom dok je Cibalia s 2:1 poražena od Lokomotive u Kranjčevićevoj.

U prvih 70-ak minuta utakmice u Kranjčevićevoj ulici nije se događalo ništa vrijedno spomena, da bi zatim malobrojni gledatelji u samo 10 minuta vidjeli tri priznata i jedan poništeni pogodak te promašeni 11-erac. Prvo je Cibaliji u 73. minuti poništen gol, da bi u 74. minuti Lokomotiva povela lijepim udarcem Lovre Majera. No, samo četiri minute potom upravo je Majer igrao rukom u svom kaznenom prostoru, no udarac Josipa Barišića s bijele točke obranio je Hendija. Ipak, upravo je Barišić u 79. uspio poravnati na 1:1 i tako se iskupiti za promašeni kazneni udarac samo minutu ranije. No, u 82. minuti je Tomislav Valentić svojim prvim golom u sezoni poslao Cibaliju među drugoligaše.

U Puli je domaći sastav poveo golom Aljoše Vojnovića koji je u 35. minuti lijepim udarcem glavom pogodio mrežu gostiju. Rudeš je u 56. minuti odličnim pogotkom Antonija Ivančića s vrha kaznenog prostora poravnao na 11. Rezultat se nije mijenjao do kraja dvoboja iako je Istra 1961 u 82. minuti imala kazneni udarac, no pokušaj Vojnovića obranio je Dominik Picak.

U ponedjeljak ždrijeb

Istra 1961 tako je prvenstvo okončala sa 27 bodova, jednim više od Cibalije, ali kako je bila bolja i u međusobnim susretima plasirala bi se u dodatne kvalifikacije i da su ova dva sastava prvenstvo završila s istim brojem bodova. Istra i Varaždin odmjerit će snage 30. svibnja i 2. lipnja, a u ponedjeljak 21. svibnja će se održati ždrijeb domaćinstava.

Lokomotiva je prvenstvo završila na petom mjestu sa 51 bodom, pet manje od četvrtog Osijeka koji je ranije u petak izgubio sa 1:2 od Slavena Belupa u Koprivnici, dok je Rudeš ostao osmi sa 40 bodova, tri manje od Intera, koji u subotu gostuje kod Dinama, te Slavena Belupa.

Dinamo je osigurao naslov prvaka sa 70 podova, druga Rijeka ima tri boda manje, ali i slabiji međusobni omjer od Dinama, dok je Hajduk treći sa 66 bodova.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider