Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dok se oni nećkaju...

City i Chelsea žele pokvariti veliki posao Barci: Na stolu više od 100 milijuna eura

Već dugo se čini da Barca ima pole-position u ovim pregovorima, ali posao će joj pokušati pokvariti dva engleska bogataša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogomet je ovih dana, što se travnjaka tiče, u najjačim europskim ligama obustavljen, ali daleko od toga da su zamrle tržišne aktivnosti za nadolazeći ljetni prijelazni rok.

Puno prije nego li je prvo Italiju, a zatim i cijelu Europu zahvatila pandemija koronavirusa, Barcelona je počela pripremati teren za dovođenja Lautara Martineza.

Ovaj fenomenalni Argentinac prije godinu i pol je stigao u Inter iz Racinga i u tom razdoblju postao jedan od najtraženijih klasičnih napadača u Europi.

Zabio je Martinez za Nerazzurre 25 golova, a puno više od puke statistike imponira njegov smisao za igru.

Messi amenovao cijelu operaciju

Onaj kojeg je posebno impresionirao jest Lionel Messi koji je dao mig čelnicima Barce da krenu u akciju dovođenje njegova sunarodnjaka. Messi smatra da će Lautaro biti vrhunsko dugoročno rješenje za Barcu, s obzirom na njegove igračke kapacitete i godine (tek su mu 22).

Međutim, od trenutka kad je Barca iskazala interes za dovođenje argentinskog napadača pa do danas prošli su tjedni i tjedni, ali se ništa konkretno nije dogovorilo.

Zapelo je na iznosu odštete. Lautaro Martinez u svom ugovoru s Interom ima izlaznu klauzulu od 111 milijuna eura koja je na snazi do 15. srpnja ove godine, a poslije tog datuma će biti još veća.

Katalonci pokušavaju smanjiti iznos odštete

Barcelona ne želi platiti tih 111 milijuna već, kako piše katalonski Sport, pokušava s Interom dogovoriti nižu cijenu i razmjenu igrača. U ovom slučaju, Arturo Vidal je taj kojeg bi Katalonci rado poslali na Giuseppe Meazzu, ali Inter za to ne želi ni čuti i, ako već mora ostati bez ponajboljeg igrača, onda želi izvući maksimum iz ove priče.

Istodobno, dok se Barcelona nećka i odbija iskrcati 111 milijuna eura, u utrku za dovođenje Argentince su uletjela dva kluba kojima to nije nikakav problem: Manchester City i Chelsea.

Guardiola želi složiti pakleni tandem za budućnost

Pep Guardiola iznimno cijeni Martineza i, premda u momčadi već ima jednog klasnog napadača koji je isto godište kao i Argentinac - Gabriela Jesusa - volio bi dovesti i Lautara i tako stvoriti pakleni napadački tandem. Jasno, City će u ovu investiciju ući ovisno o tome kakva će biti budućnost Sergija Aguera na Etihadu, još jednog Argentinca koji će ovog ljeta napuniti 32 godine i čije najbolje vrijeme lagano prolazi.

Što se Chelseaja tiče, njima je ove sezone započeo proces svojevrsne rekonstrukcije momčadi, u sklopu kojeg trener Frank Lampard ima zadnju riječ. Oni od centralnih napadača imaju Oliviera Girouda koji će na ljeto gotovo sigurno napustiti klub, zatim Michyja Batshuayija i Tammyja Abrahama.

Batshuayi nije pokazao da je on taj koji će donositi prevagu na poziciji devetke, a Abraham, koji je imao puno bolja izdanja, trenutno ozlijeđen i odbio je potpisati novi ugovor jer traži onoliko koliko mu (u ovom trenutku) Chelsea ne želi dati.

Definitivno je tu previše upitnika, a jedino što se čini kao sigurna oklada jest da će Lautaro u dogledno vrijeme napustiti Inter.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider