Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bjeličin prokušani recept

Dinamova postava i taktika za rušenje Man Cityja: Modrima igra samo pobjeda!

Dinamo dočekuje Manchester City u posljednjem kolu natjecanja po skupinama Lige prvaka…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još jedna velika utakmica u Maksimiru: Dinamo – Manchester City. Možda bude i povijesna ako Modri upišu pobjedu jer jedino s pobjedom mogu se plasirati u drugi krug Lige prvaka. Naravno, ako Šahtar ne pobijedi Atalantu u Harkivu. Modrima remi ne donosi baš ništa u rezultatskom smislu.

Taj jedan bod ne jamči im treće mjesto i drugi krug Europske lige. Ako Dinamo ne uspije pobijediti Manchester City, najvažnije će mu biti da Atalanta ne pobijedi Šahtar. U tom će slučaju sigurno biti treći. Ako pak Atalanta slavi u Harkivu, a Dinamo remizira ili izgubi, Talijani će na kraju biti drugi, dok će Šahtar završiti na trećem mjestu.

Rizik  da, otvoreni napad – ne

Situacija je takva da se čini kako Dinamo nema što kalkulirati; mora ići na pobjedu, pa što bude. No do pobjede se može na više načina. Jasno je da će Dinamo morati igrati ofenzivnije nego u Manchesteru, gdje se uglavnom grčevito branio. Na Etihadu je bilo najvažnije izgubiti sa što manjom razlikom, a ako se nešto uhvati - uhvati.

Dinamo će u Maksimiru morati više riskirati, no to ne znači da će otvorenim gardom napasti Građane. Ne znamo koju će taktiku izabrati Nenad Bjelica, ali čini se da će Dinamo primijeniti već iskušani recept.

gol expired Bjelica i Livaković najavili veliku utakmicu: Trener Dinama objasnio zašto je City upao u krizu divider

Taktika bi mogla biti slična onoj kao protiv Atalante u prvoj utakmici. Modri će najvjerojatnije stati u čvrst blok te će tražiti šansu iz kontre. Povremeno će vjerojatno pokušati pritisnuti zadnju liniju Građana visokim presingom. Intervalni presing dosad je bio najjače oružje Dinama u svim jačim utakmicama.

Ademi na poziciji stopera

Nije svaki put bilo uspješno, ali često jest. City ima dosta problema s ozljedama, obrana mu se čini najtanjim dijelom momčadi, pa se nameće zaključak da bi povremeni presing na zadnju liniju mogao donijeti konkretnije rezultate.

Nedavne su utakmice pokazale da je City ranjiv u obrani, no ni Dinamo u tom pogledu ne stoji dobro. Modrima nedostaju dva vrlo važna igrača, standardni stoperi Dino Perić i Kevin Theophile-Catherine izdržavaju suspenziju. Ozlijeđen je i lijevi bek Marin Leovac. Zbog toga je Bjelica prisiljen napraviti neke rošade. Bjelica je odlučio s Arijanom Ademijem zakrpati sredinu obrane.

gol expired Guardiola nahvalio Modre i otkrio da je Olmo na radaru Cityja: "Dinamo je ugodno iznenađenje!" divider

Na prvi pogled čini se da je iskusni veznjak najsigurnije rješenje, da će Bjelica time najmanje riskirati. Ademi je u prošlosti znao igrati na poziciji stopera, no pitanje je kako će reagirati u utakmici najviše razine?

Osim toga, ostaje otvorenim i koliko će nedostajati njegov učinak u veznom redu? Budući da su mnogi uvjereni kako je Ademi nezamjenjiv u veznom redu, doista je teško reći radi li Bjelica veću korist ili štetu za momčad. Utakmica će pokazati.

Bjelica se vraća igri četvoricom u obrani

Prilično je izvjesno i to da Dinamo neće igrati s tri igrača u zadnjoj liniji te da će se vratiti igri s četvoricom. Stojanović će biti desno, Dilaver i Ademi na stoperskim pozicijama, a na lijevoj strani vjerojatno će osvanuti Francois Moubandje. Švicarac je ljetos najavljivan kao veliko pojačanje, dosad to nije pokazao. Eto mu prilika da se dokaže. Bruno Petković bit će u vrhu napada, to je sigurno. Ostaje otvorenim kako će Bjelica postaviti vezni red? Dinamo je protiv Varaždina igrao u formaciji 4-1-4-1. Logičan je zaključak da će Mislav Oršić ući umjesto Antonija Marina.

Postava Modrih mogla bi izgledati ovako: Livaković – Stojanović, Dilaver, Ademi, Moubandje – Moro, Gojak – Kadzior, Olmo, Oršić – Petković.

Guardiola ima puno problema

Guardiola ima jako puno problema, puno ozlijeđenih ili umornih igrača. Teško je reći za koju će jedanaestoricu odlučiti, ali engleske kolege misle da će to biti sljedeća momčad:

Bravo – Cancelo, Garcia, Otamendi, Mendy – Gundogan, Foden – Mahrez, Bernardo Silva, Sterling – Jesus.

Dakle, dvojica mlađih igrača (Garcia i Foden) i ostatak jako dobro poznatih vedeta. Guardioli nedostaju neke zvijezde, no i ova se postava čini ubitačnom.

Može li Dinamo srušiti veliki City za prolaz u osminu finala?

Ukupno glasova:

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider