Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri na vrhu HNL-a

Dinamo svladao Slaven Belupo, dvije sporne situacije: Nedosuđeni penal pa gol uz pomoć ruke!

Treće kolo Hrvatski Telekom Prve lige otvoreno je dvobojem na Maksimiru.

U prvoj utakmici trećeg kola HNL-a Dinamo je s 2:1 pobijedio Slaven Belupo i (barem do nedjelje kad svoje susrete ovog kola igraju Osijek i Rijeka) zasjeo na vrh.

Iako su gosti iz Koprivnice svoj pogodak postigli u 90. minuti i Modri su od 42. minute pa do tog trenutka imali dva gola prednosti, netko će možda zaključiti da se radi o rutinskoj pobjedi aktualnog prvaka.

No, pitanje je kako bi se stvari odvijale da je u 16. minuti sudac Igor Križarić dosudio jedanaesterac za goste pri rezultatu 0:0. Tada je s desne strane ubačena lopta u šesnaesterac Dinama gdje je Dino Perić rukama povlačio i srušio Mateja Jelića, ali se sudac Križarić oglušio na prosvjede koprivničkih nogometaša i pokazao da se igra dalje.

Tri minute kasnije nova sporna situacija, ovaj put u šesnaestercu gostiju. Poljak Damian Kadzior je dugom loptom pronašao Armina Hodžića koji je primio loptu i iz okreta pogodio donji lijevi kut gola Antuna Markovića. Međutim, Hodžića je tijekom primanja lopta pogodila u ruku, nakon što mu se od koljena odbila ruka je pomogla da loptu primiri i onda postigne vodeći pogodak za Modre.

Leškovićev pogodak u idealnom trenutku za Modre

Igračima Nenada Bjelice nakon tog ranog pogotka bilo je kudikamo lakše igrati. Nastavili su Modri pritiskati goste i tražiti pogodak kojim bi utakmicu usmjerili u potpuno mirne vode i dočekali su ga u 42. minuti, kada je Marko Lešković bio najspretniji u jednoj gužvi i pogodio s 10-ak metara prizemnim udarcem desni kut.

Već na poluvremenu je gostujući strateg Tomislav Ivković napravio dvije izmjene, Koprivničanci su bolje zaigrali u nastavku, ali do gola su stigli, za njih prekasno, u 90. minuti, preko mladog Brune Bogojevića koji je atraktivno pogodio petom.

U tih preostalih nekoliko minuta od Bogojevićeva pogotka pa do posljednjeg zvižduka Farmaceuti nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti...

Dinamo je sada na sedam bodova iz tri kola, a prije nego li u idućoj prvenstvenoj rundi ugosti Osijek na Maksimiru, u utorak treba protiv kazahstanske Astane potvrditi prolaz u play-off Lige prvaka što automatski donosi i boravak u Europi cijelu jesen.

HNL, treće kolo:

Dinamo - Slaven Belupo 2:1

Gorica - Inter Zaprešić, subota u 17:30
Lokomotiva - Rudeš, subota u 21:00

Osijek - Istra 1961, subota u 18:30
Rijeka - Hajduk, nedjelja u 21:00

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider