Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Soudani presudio

Dinamo grabi prema naslovu: Pobijedili Rijeku i odvojili se na vrhu ljestvice!

Dinamo je u derbiju kola uvjerljivo pobijedio Rijeku i privremeno pobjegao na devet bodova prednosti.

U derbiju 14. kola Prve HNL Dinamo je u Maksimiru svladao Rijeku sa 3:1 (1:1).

Aktualni prvak poveo je u devetoj minuti nakon što Dinamova obrana nije dobro očistila prizemno ubacivanje Maxwella Acostyja, pa se lopta odbila točno u noge Nigerijcu koji je pogodio praznu mrežu. Činilo se da će sudac Igor Pajač poništiti gol, ali je nakon dugih konzultacija sa svojim pomoćnikom ipak pokazao na centar.

Dinamo je do poluvremena uspio izjednačiti preko Nikole More koji je odlično reagirao na jednu odbijenu loptu i sa 15-ak metara pogodio pod gredu.

Nakon tog gola isključen je predstavnik Rijeke Ivan Mance koji je završio na tribinama nakon žestokog prosvjeda. Razlog prosvjeda vjerojatno je bila situacija koja je prethodila golu u kojoj je Soudani nepropisno izveo aut, ali Dinamu nakon toga nije oduzeta lopta.

U nastavku je Dinamu pobjedu s dva gola osigurao El Arabi Hilal Soudani. Alžirac se u 49. minuti odlično snašao u gužvi u kaznenom prostoru gostiju i "škaricama" zabio za 2:1, da bi ga u 79. minuti sjajnom okomitom loptom u čistu priliku izbacio Dani Olmo, a strijelac Soudanijeva kalibra rutinski je pogodio za potvrdu pobjede.

Vodeći Dinamo sada ima 34 boda, čak devet više od druge Rijeke, a 10 od trećeg Hajduka i četvrtog Osijeka koji imaju po utakmicu manje.

Strijelci: 0:1 Acosty (9), 1:1 Moro (29), 2:1 Soudani (49), 3:1 Soudani (79).

Pred 10.000 gledatelja sudio je Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider