Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nude nove Olmu i Livakoviću

Dinamo produžio ugovore s dvojicom igrača: "Hvala Upravi i Zdravku Mamiću na povjerenju"

Dinamov strateg je potvrdio da je klub poboljšane ugovore ponudio i vrataru Dominiku Livakoviću te Daniju Olmu.

Hrvatskom reprezentativnom vrataru Dominiku Livakoviću te španjolskom mladom reprezentativcu Daniju Olmu ponuđeni su novi višegodišnji ugovori s poboljšanim uvjetima, objavio je trener zagrebačkog Dinama Nenad Bjelica na konferenciji za medije u Zagrebu na kojoj je objavljeno kako su 25-godišnji Dino Perić i 27-godišnji Mario Šitum produžili vjernost hrvatskom prvaku.

Mario Šitum će prema novom ugovoru u Maksimiru ostati do ljeta 2023. godine, dok je s Perićem potpisan ugovor do kraja lipnja 2024.

Bjelica: Ponudili smo poboljšane ugovore Olmu i Livakoviću

"Obojica su već dugo u Dinamovu sustavu, domaći su dečki... Dino je, istina, Osječanin, ali je već dugo u Zagrebu. Jako smo sretni da će njih dvojica još nekoliko sljedećih sezona biti s nama. Njihovo ponašanje i igre "primorali" su nas ponuditi im nove, bolje ugovore. Sretni smo da su ih prihvatili i da će zajedno s nama kreirati budućnost", rekao Nenad Bjelica ističući Šitumovu polivalentnost i profesionalnost kao glavne odlike, dok je kod Perića pohvalio napredak koji je 25-godišnji stoper napravio u posljednjih godinu dana.

Dinamov strateg je potvrdio da je klub poboljšane ugovore ponudio i vrataru Dominiku Livakoviću te Daniju Olmu.

"Razgovaramo i pregovaramo, a hoće li oni potpisati, ne ovisi samo o nama. Ponudili smo im višegodišnje ugovore s puno boljim uvjetima nego dosad. Vidjet ćemo što će se događati, ne vidim to kao nemoguću misiju", istaknuo je Bjelica.

Šitum: Hvala Upravi i Zdravku Mamiću

Mario Šitum je Zagrepčanin i izdanak Dinamove nogometne škole, a najčešće je pokrivao pozicije u momčadi na desnom boku. U prvoj momčadi je debitirao 2011. godine, a iz Maksimira je otišao 2012. godine. Vratio se 2016. godine, a prošlo razdoblje je istaknuo kao jedno od najljepših iskustava u klubu u kojem je ponikao.

"Rijetko kad je bilo ljepše u ovom klubu, proživjeli smo jako lijepa vremena. Svi su se segmenti poklopili, šef radi odličan posao, daje nam povjerenje, vidljivo je obostrano poštovanje uz uživanje u poslu kojeg radiš. Ni u jednom trenutku nisam osjetio zasićenje ili nelagodu", rekao je Šitum i dodao:

"Hvala Upravi, Zdravku Mamiću i ljudima u stručnom stožeru na ukazanom povjerenju."

Iako je rođeni Osječanin i prošao nogometnu školu NK Osijek, Dino Perić je još kao junior stigao u Dinamo 2013. godine, a do prve momčadi je došao u ljeto 2016. dokazavši se prethodno na posudbi u Lokomotivi.

Perić: Potrefilo se pet utakmica bez primljenog pogotka

"Drago mi je što sam ovdje, sretan sam u Dinamu. Prošla je sezona bila odlična, a nadam se da će ova biti i bolja", izjavio je Perić koji je u tandemu s Marijom Leškovićem započeo ovu sezonu u zadnjoj obrambenoj crti koja još nije pokleknula u tri službena domaća i dva europska nastupa.

"Dosta radimo na obrani, mislim da sam igrao dobro cijelu prošlu sezonu, a sad se potrefilo ovih pet utakmica bez primljenoga pogotka. Ali, to je zasluga cijele momčadi. Kad svi igraju obranu onda je lakše i vrataru i nama četvorici u zadnjem redu. Uostalom, vjerujem da bi jednako bilo i da su u ovih pet utakmica igrali i Dilaver i Theophile", zaključio je Perić.

Dinamov sljedeći ispit je utakmica 3. kola Prve HNL koja će biti odigrana u petak (20:00) u Maksimiru, gdje će gostovati Gorica.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider