Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri puni samopouzdanja

Dinamo pun optimizma odletio u Norvešku: "Želimo s pobjedom ući u Ligu prvaka"

Ovog utorka s početkom u 21:00 nogometaši Dinama gostuju kod Rosenborga u Trondheimu gdje će pokušati izboriti svoje mjesto u Ligi prvaka.

Dinamov trener Nenad Bjelica i njegovi igrači bili su jedinstveni u stavu iskazanom pred put u norveški Trondheim, gdje ih u utorak od 21:00 čeka uzvratni dvoboj s Rosenborgom u doigravanju za Ligu prvaka, izjavivši da idu po još jednu pobjedu.

Dinamo je na put ponio prednost od 2:0 iz maksimirskog dvoboja, što je veliki kapital s obzirom na prikazanu igru u kojoj je bilo prilika za još pokoji pogodak. No, iako je optimist, trener Nenad Bjelica je i pragmatik.

Bjelica: Igrat ćemo na pobjedu

"Imamo dobar rezultat, što ništa ne znači. Čeka nas puno posla u Trondheimu, ali mi smo spremni. Vjerujem da ćemo ponoviti utakmicu iz Zagreba. Rosenborg u svojim utakmicama pokazuje dosta veliku snagu kad igraju kod kuće, ali nadam se da ćemo ponoviti susret iz Zagreba ili iz Budimpešte. Moramo biti na pravom nivou i onda vjerujem da su nam šanse za prolaz velike. Igrat ćemo na pobjedu", najavio je Bjelica koji još nije želio otkriti ni natuknuti u kakvom će sastavu Dinamo istrčati na travnjak stadiona Lerkendal.

"Sutra ćemo vidjeti sastav, ekipa je u dobroj formi. Sigurno da će oni igrati ofenzivnije, ali s naše strane ništa se ne mijenja. Idemo s maksimalnim pristupom i po pobjedu", zaključio je Bjelica.

Gojak: Ovaj klub, grad i navijači zaslužuju Ligu prvaka

S kakvim će pristupom Dinamovi nogometaši nastupiti u utorak, svjedoče i riječi Amera Gojaka, jednog od kandidata za udarni sastav.

"Moji suigrači i ja potrudit ćemo se da dovedemo Ligu prvaka u Zagreb. Ovaj klub, grad i navijači zaslužuju to. Svi jedva čekamo tu utakmicu, idemo u Norvešku kao da je 0:0, želimo što prije zabiti gol i završiti posao. Dobro smo se pripremili za sve što nas čeka u Norveškoj. Imamo iskustva s ovakvim utakmicama i znamo da je svaka i najmanja sitnica odlučujuća. Znamo kako igrati i to ćemo i pokazati", poručio je Gojak.

Petković: Njima je prioritet da zabiju gol

Strijelac prvog pogotka u zagrebačkoj utakmici bio je Bruno Petković, koji je u 8. minuti izborio i realizirao kazneni udarac. U odnosu na utakmicu na Maksimiru, hrvatski reprezentativac očekuje napadački izraženije izdanje Rosenborga.

"Sigurno će krenuti ofenzivnije nego što su bili u Zagrebu. S naše strane se ne mijenja ništa. Za svaku utakmicu u koju ulazimo imamo razrađenu taktiku, a to je da pobijedimo. Idemo pobijediti i dat ćemo sve od sebe da to ostvarimo. Mislim da je njima prioritet kako da zabiju gol. Bitno je da odigramo dobru utakmicu i mislim da bi naša kvaliteta trebala presuditi", kazao je Bruno Petković.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider