Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedan se provukao

Senzacije u Njemačkom kupu: Dva kluba iz Bundeslige ispala od niželigaša

Jedni su pali bez ispaljenog metka, dok su drugi tek u završnici uspjeli ublažiti poraz.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Da je Kup izuzetno nepredvidljivo natjecanje, u kojem je sve moguće i gdje se u jednoj utakmici može dogoditi svašta, još jednom smo se uvjerili na primjerima koji stižu iz Njemačke.

U prvom kolu DFB Pokala od daljnjeg natjecanja su se oprostila dva bundesligaša, Mainz i Augsburg, nakon što su doživjeli nokaute u okršajima s klubovima iz nižih rangova.

Ždrijeb je Mainz odveo na noge Kaiserslauternu, dobro znanom i posrnulom njemačkom klubu koji, drugu sezonu zaredom, igra među trećeligašima.

Završilo je 2:0 za Kaiserslautern, a pogoci su postignuti u 63. (iz penala) i 90. minuti.

Još lakši posao od Mainza trebao je imati Augsburg koje je put odveo u Verl, kod istoimenog tamošnjeg četvrtoligaša. Tamo su kola vrlo brzo krenula nizbrdo za goste, u osmoj minuti su postigli autogol, a na polovici prvog dijela bili su u zaostatku od dva gola.

Sve što su do kraja uspjeli napraviti jest smanjenje rezultata i to iz jedanaesterca u 83. minuti. Završilo je 2:1.

Velikih problema imao je još jedan bundesligaš, Fortuna Dusseldorf, koja je na poluvremenu kod kluba Villingen koji se natječe u šestom rangu, bila u zaostatku. U drugom dijelu su uspjeli izjednačiti i odvesti utakmicu u produžetke u kojima je do izražaja došla fizička nadmoć gostiju, postigli su dva gola i otišli u drugo kolo.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider