Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neka sve prođe u redu

Osječanin kojeg po lošem pamte i Hajduk i Rijeka sudi veliki derbi

Najveća utakmica hrvatskog sporta igra se ove subote na Maksimiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poznate su službene osobe za nadolazeće, 29. kolo HNL-a. Najzanimljiviju utakmicu, veliki derbi Dinamo - Hajduk (subota, 15:00) sudit će Ante Vučemilović Šimunović.

Ovaj 43-godišnji Osječanin nećak je dopredsjednika HNS-a, a svojim dijeljenjem pravde izazvao je lavinu negodovanja na Kvarneru nakon utakmice Dinama i Rijeke na Maksimiru u prosincu prošle godine. Nije sve ostalo na navijačkom nezadovoljstvu jer, podsjećamo, predsjednik Rijeke Damir Mišković telefonom se javio ljutit kao ris i zbog suđenja u toj utakmici podnio je ostavku na sve funkcije u Hrvatskom nogometnom savezu.

Mišković podnosio ostavku

"Hvala Vučemiloviću i sucima na suđenju, podnosim ostavku na sva mjesta u HNS-u", poručio je tada Mišković.

U međuvremenu su se strasti smirile, a pred Vučemilovićem Šimunovićem novi je izazov - najveća utakmica hrvatskog nogometa i sporta općenito.

Prije nešto više od godinu dana Vučemilović Šimunović posljednji je put sudio okršaj Hajduka i Dinama, a Splićani su tada slavili pogotkom Frana Tudora što im je ostao zadnji trijumf nad Modrima.

Pogriješio s isključenjem Jeffersona

Zanimljivo, bio mu je to drugi veliki derbi u sezoni 2015./2016. jer bio je sudac i u prosincu 2015. kada je Dinamo slavio s 2:1 pogotkom Soudanija, nekoliko minuta nakon što je Vučemilović Šimunović pogrešno isključio Hajdukova Brazilca Jeffersona (tadašnji disciplinski sudac Krešimir Vlajčević zbog krive procjene nije kaznio Jeffersona s jednom utakmicom neigranja što je uobičajeno u situacijama kad igrač dobije dva žuta kartona na jednoj utakmici).

Što se tiče subotnjeg dvoboja, bit će to jedini u ovom kolu sa šest sudaca što je i sasvim logično s obzirom na ulog i važnost utakmice.

Pomoćnici Vučemilovića Šimunovića su Tomislav Petrović iz Valpova i Miro Grgić iz Osijeka, četvrti sudac je Goran Pataki iz Đakova dok su dodatni pomoćni suci Mario Zebec iz Cestice i Igor Križarić iz Čakovca.

Vodeća Rijeka zaključit će 29. kolo nedjeljnim gostovanjem u Puli kod Istre 1961, a tu utakmicu će suditi zagrebački suci - glavni je Fran Jović, a pomoćnici Ivica Modrić i Igor Krmar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider