Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kao i najesen...

Pala odluka: Dinamu i Hajduku pravdu opet dijeli Mr. Respect!

Određene su službene osobe za nadolazeće 22.kolo Hrvatski Telekom Prve lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovog vikenda igra se 22. kolo HNL-a, a dvoboj koji privlači najviše pozornosti je najveći derbi hrvatskog sporta: Dinamo - Hajduk.

Hrvatski nogometni savez je objavio službene osobe za tu i ostale četiri utakmice. Glavni sudac velikog derbija bit će Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, pomagat će mu Tomislav Petrović iz Valpova i Miro Grgić iz Osijeka dok će četvrti sudac biti Goran Pataki iz Đakova. Kako i dolikuje ovakvom susretu, delegirani su i dodatni pomoćni suci koji će stajati pored golova (to su Mario Zebec iz Cestice i Igor Križarić iz Čakovca).

Zanimljivo, Pejin je sudio i posljednji derbi između Hajduka i Dinama na Poljudu, a iza te utakmice ostalo je dosta repova. Dinamo je na 1:1 u 89. minuti izjednačio neregularnim golom, kada su čak četvorica Modrih bili u zaleđu, ali pomoćni sudac Pataki to nije signalizirao Pejinu. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade Pejin je, pri rezultatu 2:2, propustio dosuditi jedanaesterac za Hajduk nakon prekršaja na Anti Ercegu.

Hajduk Pejina ne pamti po dobrome ni zbog niza kardinalnih pogrešaka na njihovu štetu u utakmici s Lokomotivom u veljači 2016. godine (nije isključio Jerka Leku za seriju pogibeljnih startova, nije dosudio evidentni jedanaesterac u finišu utakmice nakon što je Borna Barišić igrao rukom...).

"Slučaj Soudani"

Široj hrvatskoj javnosti Pejin je postao poznat proteklog proljeća, u onom "slučaju Soudani". Tada, u situaciji kad je najbolji Dinamov igrač nogom s poda udario suparnika, umjesto izravnog crvenog kartona nije mu dao niti žuti već je pokazao rukom na rukav svoje sudačke majice gdje je stajao natpis "Respect". Da mu je dao makar i žuti, Soudaniju bi to bio akumulirani treći i ne bi mogao igrati u derbiju protiv Hajduka iduće kolo. U konačnici je intervenirala Disciplinska komisija i amnestirala Alžirca koji je ipak zaigrao, ali niti on nije pomogao momčadi Ivajla Petev - Hajduk je pod vodstvom Carrilla prekinuo post dug devet godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider