Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Obojica izuzetno ponosni

U sjeni Zlatne lopte dodijeljene su još dvije prestižne nagrade: Evo tko su laureati

Nije Lionel Messi bio jedini koji je ovog ponedjeljka iz Pariza otišao s nagradom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije nego li je Lionel Messi proglašen za ovogodišnjeg osvajača Zlatne lopte, na ceremoniji u pariškom Theatreu du Chateletu dodijeljene su dvije nagrade koje nemaju toliku tradiciju kao sama Ballon d'Or, ali su itekako vrijedne.

Drugu godinu zaredom dodijeljen je i Trofej Kopa za najboljeg mladog nogometaša do 21 godine. Prvi dobitnik, lani, je bio francuski napadač Kylian Mbappe, a ovog ponedjeljka je slavio branič Juventusa Nizozemac Matthijs de Ligt. Drugo mjesto osvojio je Englez Jadon Sancho, a treći je bio Portugalac Joao Felix.

gol expired Pogledajte trenutak kada je Modrić predao Messiju Zlatnu loptu divider

"Želim se zahvaliti mom bivšem klubu Ajaxu, ali i sadašnjem Juventusu. Ponosan sam zbog ove nagrade i hvala svima", poručio je mladi Nizozemac.

Ove godine prvi put je dodijeljena i nagrada Trofej Lav Jašin za najboljeg vratara, a dobitnik je Brazilac Alisson Becker, koji je na vratima Liverpoola osvojio Ligu prvaka, a s Brazilom Copa America. Becker je pobijedio ispred Nijemca Marca-Andrea Ter Stegena i sunarodnjaka Edersona.

"Ponosan sam na ovu nagradu jer je konkurencija bila žestoka, sve su to vrhunski vratari. Posebna je čast biti ovdje i osvojiti priznanje", kazao je Alisson.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider