Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To neće dobiti

De Gea šokirao čelnike Manchester Uniteda: Traži plaću od koje "boli glava"

Neizvjesna je budućnost jednog od najboljih svjetskih vratara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedna od prvih stvari koje će morati rješavati Ole Gunnar Solskjaer, ako uskoro bude potvrđen za stalnog menadžera Manchester Uniteda, bit će status Davida de Gee.

Sjajni španjolski vratar, jedan od najboljih na svijetu, ima ugovor s Crvenim vragovima službeno do 30. lipnja ove godine s klauzulom prema kojoj klub može automatski produljiti ugovor za još jednu sezonu.

To će se sigurno i dogoditi, pa se stoga može smatrati da De Gein ugovor vrijedi do 30. lipnja 2020.

U takvoj situaciji pregovori s De Geom o produženju ugovora bit će apsolutni prioritet za Solskjaera i United, kako im se ne bi dogodilo da igrač uđe u posljednjih šest mjeseci ugovora i onda slobodno potpiše za neki drugi klub i ode bez odštete.

Nenormalni zahtjev

Ti pregovori zasad su u nekoliko navrata udarili o zid. Nerazmjer između onog što United nudi i De Gea traži golem je, a engleski mediji pišu o konkretnim iznosima.

De Gea prema važećem ugovoru zarađuje 200.000 funti tjedno, a United mu u novom nudi tjednu plaću od 350.000 funti, čime bi postao najplaćeniji vratar u povijesti nogometa.

Ali njega to ne zadovoljava, već je poručio kako želi tjednu plaću od 500.000 funti. U eurima je to 580.000, a na godišnjoj razini nevjerojatnih 30 milijuna i 160 tisuća eura.

Toliku plaću sigurno neće dobiti, a pitanje je kako će se rasplesti cijela situacija...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider