Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Nema još ni 16 godina

VIDEO Novo nizozemsko čudo od djeteta na korak je od Uniteda

Manchester United proteklih godina vrlo intenzivno "češlja" nogometno tržište u Nizozemskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednje dvije godine Manchester United redovito dovodi igrače iz Nizozemske, a tako bi mogao nastaviti i u nadolazećem zimskom prijelaznom roku.

Na meti Crvenih vragova je Daishawn Redan, mladić koji će početkom veljače proslaviti 16. rođendan.

Redan je napadač koji oduševljava svojim golgeterskim sposobnostima u mlađim kategorijama Ajaxa, a premda je u U-17 reprezentaciji Nizozemske počeo igrati kao dvije godine mlađi od svojih suigrača i suparnika, istaknuo se s pet golova u šest utakmica.

Poput brojnih slavnih nogometaša koji su igrali za Nizozemsku (Clarence Seedorf, Edgar Davids, Jimmy Floyd Hasselbaink...) i Redan je porijeklom iz Surinama i posjeduje veliki talent.

Henny De Regt, bivši Ajaxov skaut koji trenutno radi u akademiji Manchester Uniteda, nagovara Redana na dolazak. Cijeli posao blizu je realizacije jer je i sam igrač priznao da bi, od svih velikana koji ga prate, najradije na Old Trafford.

Ukoliko Redan dođe, bit će peti Nizozemac koji je u posljednje dvije i pol godine potpisao za Manchester United.

U ljeto 2014. stigli su Daley Blind i Timothy Fosu Mensah, a godinu kasnije Memphis Depay i Tahith Chong.

I dok su Blind i Depay kupljeni kao igrači za koje je ukupna odšteta bila veća od 50 milijuna eura, Fosu-Mensah i Chong su dovedeni kao mladići koji obećavaju, odnosno ulaganje u budućnost.

Fosu-Mensah ima 18 godina, a još prošle sezone je upisao osam nastupa u Premierligi za prvu momčad. Što se tiče Chonga, on igra sjajno za U-18 ekipu. Nicky Butt, koordinator trenera u akademiji Uniteda, s nestrpljenjem čeka kad će Chong zaigrati za seniore.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider