Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve četiri strane zadovoljne

Conteov prvi potez na klupi Intera: Korak bliže spektakularnoj trampi

Novi trener Nerazzurra u kratkom vremenu će morati donijeti krucijalne odluke za budućnost kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Antonio Conte je ovog petka i službeno potvrđen za novog trenera Intera, u kojem ga čeka težak posao.

Bivši talijanski izbornik, koji je između ostalih trenirao i Juventus i Chelsea, ima zadatak učiniti Nerazzurre ponovno konkurentnima u borbi za naslov u Italiji te spriječiti da im se događa da ispadnu već u grupnoj fazi Lige prvaka (kao što je bio slučaj ove sezone).

U sklopu toga potrebna im je velika rekonstrukcija igračkog kadra, a Conte je dobio odriješene ruke da prekriži koga god želi i kaže koga bi trebalo dovesti.

Njegov prvi potez kojeg je povukao u prva 24 sata otkako je preuzeo Inter, pišu talijanski mediji, bio je zahvala Mauru Icardiju.

Conte ne računa na argentinskog napadača s kojim je u posljednje vrijeme bilo dosta problema zbog njegove supruge i menadžerice Wande Nare. Inter je odbio njihove zahtjeve za velikom povišicom nakon čega su mnogi sumnjali u istinitost Icardijevih navoda da je ozlijeđen, u međuvremenu mu je i oduzeta kapetanska traka.

Razlaz se stoga činio kao najbolje rješenje, bez obzira što je bivši trener Luciano Spalletti pred kraj sezone nakratko vratio Argentinca u momčad.

Dobitna kombinacija za sve četiri strane

Izlazna vrata Icardiju su pokazana s dolaskom Contea, a kao glavni kandidat za njegovo dovođenje figurira - Juventus.

Stara dama bi željela prodati Icardijeva sunarodnjaka Paula Dybalu, pa su Talijani oživjeli ideju koja je već bila aktivna ovog proljeća - da Inter i Juventus naprave zamjenu igrača.

Vjeruje se kako u tom poslu ne bi bilo nezadovoljnih - Icardi bi dobio veću plaću u odnosu na trenutnu u Interu, ali i priliku za oživljavanje karijere dok bi Dybala na Giuseppe Meazzi dobio status vođe i sve konce Interove igre u svoje ruke.

Iz perspektive klubova, Juve bi na poziciji klasične devetke dobio pravog golgetera, a Inter bi, vjerojatno, Dybalu dočekao kao spasitelja i igrača koji će ih povesti u neku bolju budućnost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider