Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Životna forma

Chelsea se lupa o glavu, Guardiola glavnom asu nudi dvostruko veću plaću

Manchester City je fenomenalan ove sezone, u njihovoj igri zaista sijeva sa svih strana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester City će gotovo sigurno osvojiti naslov prvaka Engleske ove sezone, Pep Guardiola je uštimao stroj koji melje sve pred sobom, a najvažniji kotačić tog stroja je Kevin De Bruyne.

Briljantni Belgijanac u streloviti uspon Građana na vrh Premierlige ugradio je šest golova i osam asistencija.

To je statistika koja je sama po sebi odlična, a u De Bruyneovom slučaju je posebno impresivna ako se u obzir uzme činjenica da je prvi pogodak postigao tek na kraju rujna. Bio je strijelac za gostujuću pobjedu Cityja kod Chelseaja i od tada mu se otvorilo - igra u životnoj formi što su City i Guardiola odlučili nagraditi udvostručenjem plaće.

Iako ga aktualni ugovor s Manchester Cityjem veže do ljeta 2021. godine, već je dogovorio potpisivanje novog petogodišnjeg ugovora koji će trajati do ljeta 2023. godine, objavili su utorak britanski mediji.

Chelsea je grubo pogriješio

Taj pogodak Chelseaju vjerojatno mu je najdraži u ovoj sezoni, jer ga je postigao klubu u kojeg je doveden kao igrač svijetle budućnosti, a iz kojeg je otišao nakon disonantnih tonova i nikad dobivene prave prilike u kontinuitetu.

Ukratko, priča ide ovako: u siječnju 2012. De Bruyne potpisuje za Chelsea (odšteta osam milijuna eura), ali sukladno dogovoru ostaje u Genku do kraja te sezone. Na početku iduće odlazi u Werder Bremen na jednogodišnju posudbu, a kad se vratio u zapadni London, krenuo je na pripreme s Chelseajem, ali je tijekom jeseni 2013. upisao svega devet nastupa te ga je Jose Mourinho pristao prodati u Wolfsburg u siječnju 2014. godine.

Tijekom godinu i pol u Wolfsburgu bio je fantastičan: 20 golova i 37 asistencija bio je njegov učinak nakon čega je stigao poziv Manchester Cityja, poziv koji se ne odbija. Wolfsburg je dobio 74 milijuna eura odštete, a De Bruyne novu šansu za dokazivanje u Premierligi.

"Nije mi ni na kraj pameti da idem bilo kamo"

Šansu koju je objeručke prihvatio...

"Ovdje sam sretan i nije mi ni na kraj pameti da idem bilo kamo", kazao je De Bruyne za kojeg su zainteresirani i Barcelona i Real Madrid.

Po novom ugovoru zarađivat će 11,3 milijuna eura po sezoni, a ako je zaista sretan u Cityju i ne govori to tek iz kurtoazije, onda ga ni Barca ni Real neće moći privoljeti na transfer.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider