Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Klub u ruke Conteu

Chelsea će biti još jači: U ljetni šoping s 230 milijuna eura

Novi prvaci Engleske okreću se tržišnoj utakmici koja ih čeka u ljetnom prijelaznom roku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Chelsea je ovog petka kao gost pobijedio West Bromwich Albion i osigurao šesti naslov prvaka Engleske kojim se na vječnoj ljestvici izjednačio sa Sunderlandom.

Klub sa Stamford Bridgea ove je sezone bio najbolji u Premierligi, a najzaslužniji čovjek za dominaciju Bluesa bio je Antonio Conte.

Sjajni talijanski stručnjak brzo je pohvatao konce i, nakon što Chelsea nije dobro otvorio sezonu, promijenio formaciju zaigravši s trojicom igrača u posljednjoj liniji što su kasnije kopirali mnogi menadžeri u Premierligi.

Iako još nije prošla niti godina dana otkako je stigao u zapadni London, Contea dio talijanskih medija već vraća na Apenine. Konkretno, u Inter čiji vlasnici kluba, Kinezi, najavljuju velika ulaganja ovog ljeta.

Roman Abramovič za takvo što ne želi ni čuti pa je već ponudio povišicu Conteu kako bi ga učinio najplaćenijim menadžerom u povijesti kluba. Trenutna godišnja plaća Talijana na klupi Chelseaja je 6.5 milijuna funti (nešto više od 7.5 milijuna eura), ali za očekivati je da uskoro potpiše novi, još unosniji ugovor.

Hazardu bogovski ugovor, Conteu 200 milijuna funti za pojačanja

Kako bi nagovorio Contea na što duži ostanak u Chelseaju, Abramovič će ovog ljeta povući dva poteza koja će se zasigurno svidjeti talijanskom stručnjaku.

Prvi je novi ugovor najboljem igraču Chelseaja Edenu Hazardu koji je na meti Reala. Hazardu za novi petogodišnji ugovor Abramovič nudi nevjerojatnu plaću od 300 tisuća funti tjedno (353 tisuće eura).

Drugi je budžet od 200 milijuna funti (235 milijuna eura) koje će Conte imati na raspolaganju za pojačanja. Chelsea će u idućoj sezoni igrati u Ligi prvaka i bit će iznimno bitno da imaju široki kadar, tim više jer neke od igrača iz sadašnje momčadi, poput legendarnog kapetana Johna Terryja, više nećemo gledati na Stamford Bridgeu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider