Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ključni gol kapetana

Slavlje Hajduka u Osijeku: Bijeli izborili polufinale Kupa!

U teškoj i do samog kraja neizvjesnoj eliminacijskoj utakmici slavili su gosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk se plasirao u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa pobjedom u Gradskom vrtu protiv Osijeka s 3:1.

Osijek i Hajduk su pred oko 3.000 gledatelja na stadionu Gradski vrt odigrali odličnu utakmicu nakon koje gosti slave, premda je i Osijek imao niz prilika.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu i u prvih pola sata imao je dvije sjajne prilike. Prvu priliku je u 16. minuti imao Eros Grezda koji se sjurio prema Danteu Stipici i pucao sa 14 metara, ali je Hajdukov vratar obranio. U 29. minuti Haris Hajradinović je ubacio prizemnu loptu u peterac, ali Muzafer Ejupi je zakasnio na njegov ubačaj.

Kazna je stigla u 39. minuti. Sjajno je po lijevoj strani prošao i ubacio Ante Erceg, a lopta je došla na desnu nogu Francka Ohandze koji volejem svladao Antolovića.

Nižićev gol prelomio

Osijek je izjednačio u 59. minuti preko Mirka Marića čime mu se isplatio prilično žustri ulazak u drugo poluvrijeme. Međutim, svega devet minuta kasnije gosti ponovno vode. Toma Bašić je ubacio iz kornera, a Zoran Nižić zabio glavom za 2:1.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika riješio je Ante Erceg u trećoj minuti sudačke nadoknade kada je zaobišao vratara Marijana Antolovića i uz manje poteškoće s 20-ak metara poslao loptu u praznu mrežu.

Hajduk se tako u polufinalu Kupa priključio Dinamu koji je eliminirao Istru 1961, a preostala dva sudionika polufinala saznat ćemo nakon što četvrtfinalne dvoboje odigraju Rudeš i Lokomotiva (30. studenog) te Inter Zaprešić i Rijeka (13. prosinca).

Finalna utakmica Kupa igra se 23. svibnja u Vinkovcima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider