Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Nemamo pravo na alibi"

Čačićeva čudna objašnjenja: Evo što je rekao o popisu igrača

Izbornik je izašao pred novinare tri dana nakon objave popisa i četiri dana uoči dvoboja s Ukrajinom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija danas se okuplja u Zagrebu, a uoči dolaska igrača izbornik Ante Čačić održao je konferenciju za medije.

Pred Vatrenima su kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo protiv Ukrajine (ovog petka na Maksimiru u 20:45) te prijateljski ogled s Estonijom u Tallinnu u utorak 28. ožujka.

"Otkako im je izbornik postao Andrij Ševčenko, Ukrajina je u jako dobrom raspoloženju. Drugi su na ljestvici, nemaju poraza. Kompaktno se brane, a imaju dobru tranziciju i odlična krila. U svakom slučaju zaslužuju poštovanje", nabrajao je Čačić, svjestan da je Hrvatska ta koja ima imperativ pobjede:

"Nakon dvije godine igramo pred svojim navijačima u Hrvatskoj i želimo demantirati bučnu manjinu koja govori o bojkotu i tvrdi da se reprezentaciju ne voli. Mi nikad i protiv nikog nemamo pravo na alibi. Ja kao izbornik nisam doživio nikakvu nelagodnost, a hrvatska reprezentacija je puno više nego što misle neki pojedinci koji vole trovati", poručio je izbornik čiji je popis izazvao lavinu komentara.

"Nisam želio remetiti Andrijaševićev i Pašalićev mir u klubovima"

Logično, suočio se s pitanjem zašto nisu pozvani Franko Andrijašević i Mario Pašalić.

"Prije godinu dana na sličan smo način razgovarali o Marinu Tomasovu, a on danas nije tema. Nadam se da ćemo i sljedeće godine ovako pričati o njima dvojici jer bi to značilo da i dalje igraju dobro. Međutim, to ne znači da igrači koji su u kadru igraju slabije. Protiv Estonije će igrati oni koji će imati manju minutažu protiv Ukrajine, a Pašalića i Andrijaševića neću zvati kako ne bih remetio njihov ritam o klubovima."

Izbornik je pozvao petoricu stopera među kojima nije bilo mjesta za Dejana Lovrena koji u ovoj sezoni ima 23 nastupa za Liverpool, ali jest za Marka Leškovića koji je 10-ak mjeseci bio ozlijeđen i prije ovog okupljanja stigao je odigrati tek šest utakmica za Dinamo.

"Lešković dobro poznaje svlačionicu"

"Lovrenu vrata nisu zatvorena, a nisam ga zvao jer od prosinca nema dovoljnu minutažu. Osim toga, ima i tih problema s koljenom. Što se tiče Leškovića, možemo se sada nadmetati oko svakog igrača, svatko ima upitnike i uskličnike. Lešković je i prije bio reprezentativac, jako dobro poznaje svlačionicu, a to je važno u ovom periodu kad imamo samo tjedan dana do utakmice."

Protiv Ukrajine Čačić neće moći računati na Ivana Perišića koji je protiv Islanda dobio crveni karton niti na ozlijeđene Vedrana Ćorluku i Šimu Vrsaljka.

"Prva Vrsaljkova dijagnoza ne ukazuje na dobro. Ići će na još jednu pretragu, ali nisam optimističan. Za Perišićevu zamjenu imam više varijanti, a zvao sam ga jer bi bilo neozbiljno da jedan od najvažnijih igrača reprezentacije bude sedam mjeseci izvan ekipe. Mjesto mu je uz nas i odigrat će cijelu utakmicu u Estoniji. Nove pozive neću slati, imamo dovoljno dobrih igrača koji mogu zamijeniti ovu trojicu."

"Srna se prerano oprostio"

Čačić je time automatski otklonio mogućnost da nagovori bivšeg kapetana Darija Srnu da se privremeno reaktivira iz mirovine.

"On se po mom mišljenju prerano oprostio jer igra na razini koja bi nam bila od koristi, ali isključivo sam usredotočen na one koje sam zvao. O novim igračima možemo razmišljati nakon ove reprezentativne akcije."

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider