Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Eintracht u play-off

VIDEO Kovač (zasad) nije uspio u teškoj misiji, Stuttgart ispao!

S devet dvoboja 34. kola diljem Njemačke završena je sezona Bundeslige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjem kolu Bundeslige u Bremenu je Werder pobijedio Eintracht 1:0 i osigurao si ostanak u najvišem rangu.

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, koji je prije dva mjeseca preuzeo klub iz Frankfurta, imao je rezultat koji ga ostavlja u Bundesligi sve do 88. minute kada je Senegalac Papy Djilobodji zabio i bacio domaće navijače u trans.

Ovim rezultatom Werder se vinuo do 13. mjesta dok je Eintracht završio kao 16. i razigravat će za ostanak s trećeplasiranim drugoligašem (Nürnberg). Prije ovog kola, Kovač je s Eintrachtom uzeo maksimalnih devet bodova, ali nije uspio ostati neporažen i izbjeći dodatne kvalifikacije.

Osim ranije otpisanog Hannovera, izravno je ispao i Stuttgart, koji je izgubio u Wolfsburgu 3:1 i nakon 41 godine seli u niži rang. Sezonu su završili s pet uzastopnih poraza i s takvom formom nisu se mogli spasiti.

Hoffenheim je kod kuće izgubio od Schalkea s 1:4, ali je ostao u ligi. Andrej Kramarić je odigrao cijelu utakmicu za domaćine, a klub iz Gelsenkirchena je pobjedom potvrdio peto mjesto i izravan plasman u Europa ligu.

Kvalifikacije za isto natjecanje morat će igrati Mainz i Hertha, koji su u međusobnom dvoboju odigrali 0:0. Borussia Moenchengladbach je pobjedom kod Darmstadta s 2:0 osigurao četvrto mjesto i kvalifikacije Lige prvaka.

Bayern je proslavio naslov pobjedom kod kuće protiv Hannovera s 3:1 uz dva gola Goetzea, dok se Borussia Dortmund oprostila od svojih navijača remijem (2:2) protiv Koelna.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider