Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ostavke, euforija, depresija...

Brbić progovorio o brojnim vrućim temama: Velika novost iz Hajduka koja se tiče navijača

Hajdukov predsjednik komentirao je niz aktualnosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Hajduka Marin Brbić osvrnuo se na niz aktualnosti, počevši s onim najaktualnijim - odlascima drugog i trećeg čovjeka po važnosti u klubu.

Nedavno su ostavke podnijeli Brbićev prvi suradnik i dopredsjednik Lukša Jakobušić, kao i sportski direktor Saša Bjelanović, a evo kako je to prokomentirao Brbić:

"Nije me iznenadio odlazak nijednog od njih. Lukša je u nekoliko navrata spominjao mogućnost odlaska, a i sam je javno objasnio razloge. Tražim njegova nasljednika, to mi je nužno s obzirom na opseg posla. Što se tiče Bjelanovića, on je bio izuzetno posvećen poslu, ali radio je na funkciji gdje se puno više vide pogreške nego uspjesi, a ljudi se brzo naviknu na dobro. On je već dosta dugo bio u Hajduku i zaključio je da je vrijeme za odlazak", izjavio je Brbić u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

"Nedostatak vizije i kontinuiteta najveći je problem Hajduka"

Na pitanje što je po njemu najveći problem Hajduka, Brbić je odgovorio:

"Nedostatak vizije u proteklih 15-ak godina i kontinuiteta upravljanja na ključnim pozicijama, a to se onda reflektira i na sve ostale u klubu, na igrače, ali i na cjelokupnu atmosferu."

Uoči početka ove sezone Brbić je kao glavni cilj istaknuo plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka, za što će biti potrebno završiti na prvom ili drugom mjestu u HNL-u. Hajduk zasad to ispunjava, ali je svejedno dosta nezadovoljstva, prvenstveno zbog neuvjerljivih igara koje momčad pod vodstvom Damira Burića pruža.

"Rezultat u Hajduku ne smije biti trend"

"Ovo je Hajduk i rezultat u Hajduku nikad nije i ne smije biti trend. Rezultat kao mjerilo uspjeha je Hajdukov DNK i razumljivo je da navijači danas žele trofej jer bi to bio dokaz da su godine prosječnosti iza nas. Prevelike su oscilacije u raspoloženju, kratak je put od euforije do katastrofe, ta linija od euforije do depresije. Prije utakmice s Dinamom sve je izgledalo loše, a onda smo pobijedili Dinamo i već smo bili prvaci. S takvim razmišljanjem stvara se dodatni pritisak, ali dobro, treba se znati nositi s time. Takva smo sredina i tko se time ne može nositi, ne treba se ni primati posla u Hajduku."

"Bit ću razočaran ako ne budemo prvaci do kraja mog mandata"

Brbić nije zadovoljan napretkom pregovora s HNS-om, a tvrdi kako je sebi postavio dva cilja u ovom mandatu:

"Izgradnja kampa i sportski rezultat. Zasad idemo u dobrom smjeru. Kad kažem rezultat, onda mislim na osvajanje nekog trofeja, plasman u skupinu europskog natjecanja i titulu. Bio bih potpuno razočaran ako do kraja mog mandata Hajduk ne osvoji jednu titulu. Naravno, neće to ovisiti samo o nama."

Svoj doprinos u gradnji kampa dat će i navijači Hajduka, što je otkrio Brbić:

"Hajduk je jedini klub na ovim prostorima ustrojen na članskom principu, a na taj oblik avangarde i privrženosti svi možemo biti ponosni. Napominjem kako će članarina od 2020. godine biti namjenska i sav novac koji navijači daju za članarine (godišnje članstvo u Hajduku iznosi 100 kuna, nap. a.) bit će usmjeren u izgradnju kampa", najavio je predsjednik Hajduka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider