Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Više nego u pet godina

Bolesna lova će se okrenuti: Zidane izabrao pet pojačanja, tjera Matea Kovačića

Bit će izuzetno prometno na Santiago Bernabeuu ovog ljeta...

Španjolski nogometni velikan Real Madrid ovoga ljeta sprema veliku rekonstrukciju momčadi, a prema pisanju španjolskih novina Zinedine Zidane je odabrao pet igrača koje želi dovesti na Santiago Bernabeu.

Na listi želja francuskog stručnjaka su četiri veznjaka i jedan napadač. Zidane želi Belgijanca Edena Hazarda (Chelsea), Francuze Paula Pogbu (Manchester United) i Tanguyja Ndombelea (Lyon), Danca Christiana Eriksena (Tottenham) te srpskog napadača Luku Jovića (Eintracht).

Već je dogovoren transfer 21-godišnjeg brazilskog braniča Edera Militaa, koji dolazi iz Porta za 45 milijuna eura.

Procjenjuje se kako bi ovaj kvintet stajao Real oko 500 milijuna eura, a zanimljivo toliko su novca u Madridu na pojačanja potrošili ukupno u proteklih pet godina.

Koncem ožujka na Santiago Bernabeu su demantirali vijest kako će u samo jedno ljeto potrošiti 500 milijuna na pojačanja, no španjolski mediji tvrde kako je Zidane složio igračku križaljku s kojom želi stvoriti nove Galacticose.

Na listi za odstrel Kovačić, Bale, James...

Dio novaca za pojačanja u Realu namjeravaju namaknuti prodajom igrača. Kako pišu Španjolci, na listi za prodaju su Velšanin Gareth Bale, Kolumbijac James Rodriguez, ali i naš Mateo Kovačić koji je trenutačno na posudbi u redovima Chelsea. Upitna je i budućnost Isca i Tonija Kroosa, Marcosa Llorentea, Mariana Diaza i Danija Ceballosa.

Kupovinu igrača olakšat će i novi sponzorski ugovor s Adidasom vrijedan 1.6 milijardi eura koji će Realu u idućih 12 godina svake godine donijeti po 120 milijuna eura.

Španjolci navode kako je Zidane složio kostur ekipe, igrače oko kojih će slagati momčad, a to su Sergio Ramos, Luka Modrić, Marcelo i Karim Benzema.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider