Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Konkurenti kiksali

Bilić preokrenuo i odvojio se na vrhu, "zaboravljeni" hrvatski stoper zabio protiv Rooneyja

Kompletirano je 32. kolo engleskog Championshipa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poslije svih odigranih utakmica 32. kola Championshipa bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić ima razloga za veliko zadovoljstvo. Njegov West Bromwich Albion na gostovanju je pobijedio Reading s 2:1 i sada na vodećoj poziciji ima šest bodova prednosti pred prvim pratiteljima Leedsom i Fulhamom, koji su, i jedni i drugi, kiksali u ovom kolu.

Zanimljivo, i Leeds i Fulham imali su gostovanja u Londonu. Leeds je u utorak navečer odigrao 1:1 kod Brentforda, a onda je istovjetan rezultat Fulham ostvario kod Millwalla.

Bilićev WBA loše je počeo utakmicu u Readingu, domaćini su u 11. minuti poveli iz jedanaesterca koji je realizirao George Puscas. Brazilski napadač Matheus Pereira donio je West Bromwichu izjednačenje u 26. minuti, a pogotkom braniča Kylea Bartleyja gosti su stigli do potpunog preokreta.

Benković strijelac protiv Rooneyjeva Derbyja

Od ostalih utakmica odigranih u srijedu izdvajamo ogled između Bristol Cityja i Derby Countyja u kojem su domaćini slavili s 3:2. Bivši mladi hrvatski reprezentativac Filip Benković postigao je treći pogodak za domaćine, pogodivši u 44. minuti utakmice.

Inače, za Derby je svih 90 minuta na terenu proveo njihov novi kapetan i povratnik u engleski nogomet Wayne Rooney, ali je ostao bez učinka.

Što se Benkovića tiče, on je u zimskom prijelaznom roku došao u Bristol City u potrazi za minutažom na posudbu iz Leicestera i ovo mu je bio drugi nastup za novu momčad, ujedno i prvi susret koji je počeo od prve minute.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider