Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
nevjerojatno

Vjerojatno je sram i većinu Nijemaca: Evo zbog čega su optužili Francuze za varanje na Euru

Njemački tabloid Bild zbilja je pretjerao u pokušaju dizanja tiraže.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kad se nema o čemu onda su raznorazni tabloidi skloni stvarati skandale i senzacije kada njih realno niti nema. Tako je njemački visokotiražni tabloid Bild optužio francusku reprezentaciju odnosno nekog od njenih nogometaša za korištenje nedopuštenih sredstava u polufinalnoj utakmici protiv Njemačke.

Nakon utakmice u kojoj su Francuzi s dva gola Antoinea Griezmanna potopili aktualne svjetske prvake mediji su dobili dozvolu za posjet svlačionicama.

U jednoj kutiji u svlačionici Francuza uočena je prazna tuba Guronsana, kofeinskog stimulansa koji nije zabranjena supstanca po Svjetskoj antidopinškoj agenciji (WADA).

No, pazite sad ovo, Bild je našao stručnjaka za dopuing koji na vrlo slobodan način opisuje upute WADA-e

''Prema Svjetskog antidopinškoj agenciji svaki pokušaj stjecanja prednosti nad protivnikom s nečim osim svojim tijelom smatra se dopingom. Prema tome, Guronsan je za mene doping. U sportu se kofeinom može poboljšati nastup. To je dokazano jer kofein povećava brzinu reakcije'', tvrdio profesor Fritz Sörgel.

A to znači da su dopingirani svi oni koji prije utakmice popiju kavu, što je čest slučaj i s našim nogometašima. Kofein se može pronaći i u čokoladama te gaziranim sokovima pa prema Bildu varaju skoro svi. Da nije smiješno, bilo bi žalosno…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider