Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povratak velikana

Grade velebni stadion i slažu veliku momčad: Hrvat bi bio šlag na tortu

Mario Pašalić na meti je španjolskog prvoligaša Betisa iz Seville...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Betis želi dovesti hrvatskog reprezentativca Marija Pašalića, koji je igrač Chelseaja, ali je prošlu sezonu odradio na posudbi u Milanu.
Andalužanski klub nedvojbeno je jedan od lidera ljetnog prijelaznog roka u Španjolskoj.

Betis pod vodstvom predsjednika kluba Angela Hara provodi radikalne reforme i ulaže velike napore da se vrati u vrh španjolskoj nogometa. 

Betis obnavlja stadion i gradi veliku momčad

Osim temeljite obnove i konačnog završetka stadiona Benito Villamarin, odnosno dogradnji tribina na tri razine, a u planu je i postavljanje krova, čime će kapacitet biti zaokružen na 60 000 mjesta, „zeleno-bijeli“ ulažu znatna sredstva i u pojačavanje momčadi.

Do sada su od zvučnijih imena doveli Sergija Leona, Camarasa, Tella i Barragana, a pred realizacijom su i transferi španjolskog veznjaka Jordija Amata i Meksikanca Andresa Guardada iz PSV-a, koji bi trebao biti kamen temeljac nove momčadi Quiquea Setiena.

Navedenim igračima zajedničke su visoke ambicije i želja za razvojem, ali su uz to i dostatno iskusni da bi odgovorili izazovima La Lige.

Međutim, to ni izbliza nije sve što Betis želi, jer u planu je dovođenje još trojice pojačanja na pozicijama stopera, lijevog beka i centralnog veznog. Kako pišu španjolski mediji, šlag na tortu Betisovih ambicija bio bi transfer Pašalića, koji se dokazao prošle sezone u dresu Milanu i trener Betisa čeka ga otvorenih ruku.

Pašalić navodno pokušava nagovoriti čelnike Chelseaja da ga prepuste Betisu, koji je zainteresiran za otkup ugovora, ali i za druge kombinacije.

Pašalić šlag na tortu

Čini se da bi Betis bio dobro rješenje za Pašalića. Povijesno gledajući, Betis spada u red velikih španjolskih, jedan je od tek devet klubova koji su osvajali španjolsko prvenstvo. Radi se o klubu s brojnim i fanatičnim navijačima, koji je posljednjih godina u krizi, no nova uprava jako je ambiciozna i financijski potkožena, stoga je realno očekivati da će Betis u skoro vrijeme ponovno igrati ozbiljniju ulogu u španjolskom prvenstvu.

Pašalić bi u Betisu imao gotovo pa zajamčeno mjesto u udarnom sastavu i lijepu mogućnost daljnjeg razvoja, a i Sevilla je kao grad atraktivan za život i tamo mu zacijelo ništa neće nedostajati. Seviljski gradski derbiji, sudari Betisa i Seville, jedni su od najvatrenijih u Španjolskoj, pa i cijeloj Europi.

Pašalić je 2014. potpisao za Chelsea, a londonski klub otada ga je slao na posudbe u Elche, Monaco i Milan. Dakle, Pašalić se postupno razvijao i napredovao te je igrama u Milanu dokazao da zaslužuje poziv u hrvatsku reprezentaciju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider