Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Imaju i 'argumente'

Kao na igrici: Oglasom traže izbornika, fanovi ih ismijali

Na nesvakidašnji potez odlučili su se čelni ljudi nogometa u zemlji koja obiluje talentom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Belgijski nogometni savez izbornika reprezentacije odlučio je potražiti putem - oglasa.

Marc Wilmots smijenjen je nakon što je na Europskom prvenstvu ispao od Walesa u četvrtfinalu, što je u Belgiji ocijenjeno kao neuspjeh. S punim pravom, jer kadar kojeg je imao na raspolaganju je zaista impresivan, a uz to su bili u gornjem dijelu nokaut faze (eliminirali su Mađarsku, a da su prošli Wales u polufinalu bi igrali s Portugalcima).

Belgijanci su, slično kao na nogometnim igricama, postavili niz uvjeta koje kandidati trebaju ispunjavati. Pozvali su sve zainteresirane da im se jave do 31. srpnja, a među spomenutim uvjetima su:

-iskustvo i rezultati u svijetu nogometa koji se konstatno mijenja
-dokazana taktičke i strateške ekspertize s igračima iz svjetskog vrha
-sposobnost surađivanja s ekspertima iz raznih područja
-razumijevanje društvenog konteksta
-otvoren i snažan komunikator
-sposoban stvoriti kulturu težnje najvećim postignućima
-sposoban raditi unutar postojećih organizacija i spreman se posvetiti policiti Belgijskog nogometnog saveza po pitanju treninga, financija, marketinga i komunikacija

Nedugo nakon objave oglasa javili su se brojni navijači, ne samo iz Belgije, sa zanimljivim prijedlozima. Prednjačili su Englezi...

Igrači Football Managera odmah se prijavili

"Kao menadžer sam s Manchester Cityjem osvojio apsolutno sve, a bio sam i dvaput najbolji u trećeligaškoj konkurenciji s Exeter Cityjem", napisao je jedan navijač, a nadovezao se drugi.

"Ja sam s Nottingham Forrestom igrao napadački nogomet i odmah prve sezone se plasirao u Premierligu gdje sam osvojio osmo mjesto. Neki će možda reći da Football Manager 2016 nije pravi način vrednovanja nečijih sposobnosti, ali ja se s tim nikako ne slažem."

Svoj 'argument' imaju i neki drugi...

"Prijavio sam se jer sam s reprezentacijom Belgije na Football Manageru osvojio Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Hoćete me izabrati?"

Vidjet ćemo kakvim će ishodom rezultirati ova potraga. Belgija se u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo nalazi u skupini H gdje je prvi favorit za plasman, a tu su još i Bosna i Hercegovina, Grčka, Estonija, Cipar te Gibraltar.

U prvoj utakmici će s novim izbornikom gostovati 6. rujna na Cipru.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider